Τα αγριογούρουνα κάνουν βόλτες στη Βαρκελώνη

0

Ο φυσικός τους χώρος είναι τα βουνά της Κολσερόλα, πάνω από τη Βαρκελώνη. Όμως η έλλειψη φαγητού και το ένστικτο της επιβίωσης, τα έχει κάνει εξαιρετικά παράτολμα. Ο λόγος για τους αγριόχοιρους, που φτάνουν μέχρι το κέντρο της Βαρκελώνης, στην προσπάθειά τους να βρουν φαγητό. Μέχρι σήμερα ήταν επισκέπτες μόνο των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο βουνό, όμως τώρα εντοπίστηκαν κοντά στο κέντρο της πόλης, αναφέρει ο Guardian.

Την περασμένη εβδομάδα, οι περαστικοί είδαν τρία αγριογούρουνα να περνούν τον δρόμο κοντά στην Σαγράδα Φαμίλια, το πιο τουριστικό σημείο της Βαρκελώνης. Μια ημέρα μετά άλλοι τρεις φωτογραφήθηκαν κοντά στην Mercè market.

Στις περιοχές κοντά στα βουνά της Κολσερόλα οι αρχές έχουν απομονώσει τους κάδους για να μην βρίσκουν φαγητό εκεί, ενώ έχουν συστήσει στους κατοίκους να μην αφήνουν φαγητό έξω για τις γάτες για να μην προσελκύει τα αγριογούρουνα. Όμως, όπως σχολιάζει ο Guardian, φαίνεται ότι αυτή ακριβώς η τακτική είναι που οδηγεί τους αγριόχοιρους στο κέντρο της πόλης για αναζήτηση φαγητού.

Τα αγριογούρουνα, που μπορεί να φτάσουν σε μέγεθος ακόμη και τα 110 κιλά, γενικά δεν είναι εχθρικά απέναντι στους ανθρώπους, εκτός εάν νιώσουν απειλημένα ή εάν είναι η μητέρα με τα παιδιά της. Ωστόσο, σε νέα έρευνα φαίνεται ότι τα αγριογούρουνα που έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν αποφάγια των ανθρώπων, εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές.

Πηγή: Guardian

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων