“Παπαγάλοι” επέστρεψαν οι περισσότεροι Κύπριοι κυνηγοί στα σπίτια τους..

0

Πρώτη ημέρα κυνηγίου χθες στην Κύπρο και υπολογίζεται ότι 40 χιλιάδες κυνηγοί εξόρμησαν στα βουνά και τους αγρούς προς αναζήτηση του πολυπόθητου θηράματος. Κυνηγοί μίλησαν στην κάμερα του Alpha Κύπρου και εξέφρασαν την ελπίδα να μην γυρίσουν στα σπίτια τους “παπαγάλοι”…

“Κάναμε πολύ καλό περπάτημα μόνο αυτό, δεν είχε πολύ πήραμε δεν είχε διαφορά από άλλες χρονιές πάντα τα ίδια.”

“Προς το παρόν είμαστε γεροί, εκαλικόσαμε ένα και ως τα απόψε έχουμε ακόμα ελπίδες, ο στόχος μας είναι να μην πάμε ” παπαγάλοι” πίσω.”

Αρκετοί λάτρεις του αθλήματος  έμειναν ευχαριστημένοι από τη κάρπωση του θηράματος. Και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

“Είμαι ικανοποιημένος πέντε πέρδικες είναι αρκετές νομίζω, πιάσαμε και ένα λαγό και μας τον έπιασαν άλλοι.”

“Περπατήσαμε αρκετά βρήκαμε θήραμα χάσαμε θήραμα γενικός είμαστε ευχαριστημένοι, 4 περδίκια”

“Επεράσαμε καλά, πάνω από όλα υγεία, πήραμε 2 περδίκια και 1 ορτύκι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το θήραμα, κάθε χρόνο και χειρότερα.”

Η παρέα του Μιχάλη βρέθηκε στη Βυζακιά από τις 7 το πρωί και κατάφεραν να κτυπήσουν ένα λαγό.

“Σήμερα καταφέραμε να κτυπήσουμε ένα λαγό πριν μια ώρα αλλα ο καιρός δεν μας άφησε για περισσότερα πράγματα, σε γενικές γραμμές δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το θήραμα. Θα έρθουμε και τις επόμενες βδομάδες.”

Επί ποδός βρίσκονται από το Σάββατο Υπηρεσία θήρας και  αστυνομία. Έστησαν μπλόκα και πραγματοποίησαν περιπολίες και ελέγχους σε διάφορες περιοχές ανά το παγκύπριο. Ο Alpha Kύπρου βρέθηκε στο σημείο ελέγχου στο δρόμο Βυζακιάς – Ασίνου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ-Ανώτερος Θηροφύλακας Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας “Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, οι κυνηγοί είναι νόμιμοι και αυτό είναι επιδίωξη δική μας και της αστυνομίας, και φαίνεται από τους ελέγχους ότι είναι ικανοποιημένοι, Ελπίζουμε όλοι να επιστρέψουν ασφαλή στα σπίτια τους.”

Μέχρι το μεσημέρι η υπηρεσία Θήρας προχώρησε σε 4 καταγγελίες. Οι δυο αφορούσαν κυνήγι χωρίς την απαραίτητη άδεια και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 ευρώ ενώ οι άλλοι 2 κυνηγοί είχαν συναρμολογημένο όπλο εντός του αυτοκινήτου.  Οι έλεγχοι της υπηρεσίας θα συνεχίσουν μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας για πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας. Η κυνηγετική περίοδος του λαγού και της πέρδικας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων