Απλήρωτοι 53 υπάλληλοι στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

0

Aπλήρωτοι λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και κάποιων τυπικών λαθών που έγιναν αλλά διορθώθηκαν παραμένουν 53 εργαζόμενοι στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται σε απόγνωση. Η Ομοσπονδία έστειλε και πάλι έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας άμεσα την επίλυση του ζητήματος.

Μετά την κοινοποίηση στην Ομοσπονδία απόφασης του Διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών με την οποία δεν εγκρίθηκε ο απολογισμός 2017 και ο προϋπολογισμός 2018 για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτήν, συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις, έγγραφες και προφορικές, τα μέλη του Δ.Σ. προέβησαν σε όλες τις ενέργειες μεταξύ αυτών ,και στην τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Ο τροποποιημένος προϋπολογισμός εγκρίθηκε με απόφαση της Γ.Σ. της 1ης Ιουλίου 2018 και υποβλήθηκε μέσω της Κ.Σ.Ε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έλεγχο.

Εν τω μεταξύ και προς κάλυψη των ελλειμμάτων που έχουν διαπιστωθεί με τις εκθέσεις ελέγχου των επιτροπών που ορίστηκαν με απόφαση του Διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. για την διενέργεια ελέγχου των ετών 2009 – 2012, 2013 – 2015, 2016 και 2017 και στα οποία στηρίχθηκε η με αριθμό 94965/11-5-2018 απόφαση προέβησαν επίσης σε όλες τις δέουσες ενέργειες:

α. Επεστράφη το ποσό των 1.192,22 ευρώ που αποτελεί την αποζημίωση υπαλλήλου.
β. Δόθηκε εντολή για άσκηση αγωγής κατά του κόμματος με την επωνυμία «Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών» για το ποσό των 5.000 ευρώ.
γ. Διερευνήθηκε το θέμα των ασφαλίστρων και διαπιστώθηκε ότι το πραγματικό έλλειμμα ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογεί και την διεκδίκησή του λόγω του δυσανάλογου κόστος των δικαστικών εξόδων, σύμφωνα με την γνωμοδότηση των νομικών μας συμβούλων.
δ. Κατατέθηκε η από 11-5-2018 μήνυση κατά συγκεκριμένου πολίτη και παντός υπευθύνου και ήδη με απόφαση του ΔΣ της 29ης Οκτωβρίου 2018 δόθηκε εντολή στους νομικούς συμβούλους να προβούν σε υποβολή συμπληρωματικού υπομνήματος με αναφορά του τρόπου διενέργειας της προμήθειας από το Δ.Σ. καταθέτοντας και τα απαιτούμενα έγγραφα (απόφαση Γ.Σ., απόφαση Δ.Σ.) συγκεκριμενοποιώντας περαιτέρω τις αποδιδόμενες παράνομες πράξεις με σκοπό την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές. Περαιτέρω, δόθηκε εντολή στους νομικούς  συμβούλους να διερευνήσουν την δυνατότητα άσκησης αγωγής κατά των προσώπων που ζημίωσαν την Γ΄ ΚΟΠ με την προμήθεια του συστήματος SAFE HUNTER για την αποκατάσταση της ζημίας που τυχόν προκλήθηκε στην Γ΄ ΚΟΠ από την ενέργεια τους αυτή προέβημεν σε όλες τις λογιστικές παρατηρήσεις της Περιφέρειας.

Όμως παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια δεν προέβη σε γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου επί του υποβληθέντος απολογισμού 2017 και προϋπολογισμού 2018.

Με βάση το παραπάνω δεδομένο και προς αποφυγή νέων παραβιάσεων του καταστατικού που θα δικαιολογούσε την εκ μέρους της Περιφέρειας επιβολή κυρώσεων, το Δ.Σ. της Γ΄ ΚΟΠ στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2018 αποφάσισε, προς προστασία των συμφερόντων των μελών της, να θεωρήσει εφαρμοστέα στην περίπτωση αυτή την διάταξη του άρθρ. 23 παρ. 6 του καταστατικού σύμφωνα με την οποία, μέχρι εγκρίσεως του προϋπολογισμού δύνανται να πραγματοποιούνται δαπάνες έως το 1/12 του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους.

Ως εκ τούτου και με δεδομένη την υπέρβαση του ορίου αυτού, από  την 1η Νοεμβρίου αναστέλλονται οι πληρωμές των υποχρεώσεων της Γ΄ ΚΟΠ.

 dete.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων