Πέταξαν την καραμπίνα μήπως γλυτώσουν

0

 

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Οµοσπονδίας Πελοποννήσου Καλδής Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Αµπελοκήπων του Δήµου Πύλου-Νέστορος.

Περί ώρα 21:00 αντιλήφθηκαν όχηµα να κινείται ύποπτα και του έκαναν σήµα για να σταµατήσει προκειµένου να προβούν στον προβλεπόμενο εκ του νόµου έλεγχο. Όµως τα δύο άτοµα που επέβαιναν σε αυτό
διέφυγαν, αρνούµενα τον έλεγχο.

Οι θηροφύλακες τους ακολούθησαν και σε απόσταση διακοσίων περίπου µέτρων το όχηµα σταµάτησε. Στον έλεγχο που έγινε στο όχημα δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιµο όµως οι Θηροφύλακες ψάχνοντας στην πορεία που ακολούθησε το όχηµα όταν διέφυγε, βρήκαν κυνηγετική καραµπίνα που ανήκε στον έναν εκ των δύο και την οποία προφανώς πέταξε στην άκρη του δρόµου όταν διέφυγε από τους θηροφύλακες. Η καραµπίνα ήταν παραπου1µένη, είχε ενσωµατωµένο φακό πάνω της και ήταν γεµάτη με τρία µονόβολα φυσίγγια ειδικά για την θήρα αγριόχοιρου.
Επισηµαίνουµε επίσης ότι κανείς εκ των δύο δεν είχε άδεια θήρας για το τρέχον κυνηγετικό έτος.

Ακολούθησε διαδυιασία αυτοφώρου, κατάσχεση των µέσων παράνοµης θήρας (οχήµατος, κυνηγετικού όπλου, φυσιγγίων) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείµενες διατάξεις του Δασικού και ποινικού Κώδικα.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων