Βρέθηκαν δηλητηριασμένα σκυλιά στο Κωσταράζι από φόλες

0

Συγκεκριμένα, κατά την επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς εντοπίστηκαν μία νεκρή αλεπού και ένα νεκρό τσοπανόσκυλο με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης, καθώς επίσης και ένα αγριογούρουνο σε αποσύνθεση.

Τα νεκρά ζώα θάφτηκαν την επόμενη μέρα από τα μέλη της Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς ώστε αυτά να μην είναι προσβάσιμα σε άλλα ζώα.

Σημειώνεται ότι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί την κύρια αιτία μείωσης αρπακτικών πουλιών και σαρκοφάγων ζώων σε όλη την Ελλάδα και έχει φέρει στο χείλος της εξαφάνισης τα 4 είδη γυπών της χώρας. Συγκεκριμένα η περιοχή που βρέθηκαν τα δηλητηριασμένα ζώα επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά ένα ζευγάρι Χρυσαετών, είδος αυστηρά προστατευόμενο, το οποίο παρουσιάζει πληθυσμιακή μείωση σε όλη την Ελλάδα.

Τα δηλητηριασμένα δολώματα δεν απειλούν μόνο τα είδη της άγριας πανίδας αλλά συνιστούν μεγάλη απειλή και για τη δημόσια υγεία, καθώς πολύ συχνά χρησιμοποιούνται απαγορευμένα και άκρως τοξικά φυτοφάρμακα. Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων προκαλεί επίσης οικονομική απώλεια στους χρήστες γης, όπως οι κτηνοτρόφοι που χάνουν τα σκυλιά εργασίας τους αφήνοντας χωρίς προστασία τα κοπάδια τους.

 www.kastorianiestia.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων