Επιχείρηση διάσωσης σε πυροβολημένο μπούφο

0

Θύμα ασυνείδητων έπεσε ένας “βασιλικός” μπούφος, που εντοπίστηκε τραυματισμένος το μεσημέρι του Σαββάτου, από πολίτες στην περιοχή της διασταύρωσης Βουνάργου, παραπλεύρως της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Αρχικά ενημερώθηκε η Αστυνομία όπου άνδρες της Τροχαίας έφτασαν στο σημείο και προσπάθησαν να βοηθήσουν το άτυχο ζώο. Κλήθηκε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και η Εθελοντική Οργάνωση Rommel για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο πρόεδρος του Rommel Ηρακλής Ματρώζος ανέλαβε με μεγάλη προσοχή να πιάσει το τρομαγμένο άγριο πτηνό και να το μεταφέρει στο Κτηνιατρείο του Γιάννη Καλογερόπουλου στον Πύργο.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ο μπούφος που χαρακτηρίζεται ως “βασιλικός” ένα περήφανο και σπάνιο είδος, είχε πυροβοληθεί στην αριστερή πλευρά του και τα σκάγια είχαν χτυπήσει και το ράμφος του.

Άγνωστο πόσο καιρό βρισκόταν στο σημείο που εντοπίστηκε, το πουλί άντεξε και πλέον μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών θα μεταφερθεί στην Αθήνα για την προσπάθεια αποθεραπείας του.

Δυστυχώς κάποιοι πραγματικά ασυνείδητοι με όπλα, που σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να αποκαλέσει “κυνηγούς” έβαλαν στο στόχαστρο το υπέροχο αυτό άγριο πτηνό, που καμία αξία δεν έχει αν κάποιος θελήσει να το σκοτώσει για κατανάλωση…

 www.zougla.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων