Kαθορισμός τεσσάρων περιοχών εκγύμνασης σκύλων στην Ξάνθη

0

Καθορίστηκαν τέσσερις (4) περιοχές εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων ευρισκόμενες στην Περιφερειακής
Ενότητας Ξάνθης σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα και τα συνημμένα αντίστοιχα τέσσερα (4) διαγράμματα
κλίμακας 1/50.000 και με χαρτογραφικά υπόβαθρα ορθοφωτογραφίες της περιόδου 2007-2009 τα οποία συνοδεύουν την Απόφαση.

Θέση  Κοσσός        Δήμου Τοπείρου   Εμβαδόν(τμ) 9.798.124,85
2 Θέση  Λευκόπετρα Δήμου Αβδήρων  Εμβαδόν(τμ)  9.580.462,90
3 Θέση  Μάνταινα      Δήμου  Μύκης     Εμβαδόν(τμ)   8.797.946,26
4 Θέση  Μελίβοια      Δήμου  Μύκης      Εμβαδόν(τμ)  7.087.782,07

Β. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
Εντός των περιοχών εκγύμνασης όπως αυτές αποτυπώνονται επί των επισυναπτόμενων διαγραμμάτων/χαρτογραφικών υποβάθρων, επιτρέπεται καθ’ όλο το έτος η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων, που συνοδεύονται από κυνηγούς ή κυναγωγούς, χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο, με τους ακόλουθους γενικούς όρους και περιορισμούς:
1. Απαγορεύεται η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του χώρου ευθύνης του Δασαρχείου Ξάνθης,
2. Κυνηγοί ή κυναγωγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του σκύλου.
3. Δεν επιτρέπεται η χρήση απαγορευμένων κατά τη θήρα μέσων όπως κραχτών, παγίδων κλπ.
4. Δεν επιτρέπεται η απελευθέρωση οποιουδήποτε θηράματος με σκοπό την εκγύμναση των σκύλων, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας.
5. Από τη Ζώνη Εκγύμνασης εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπορωφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενους αγρούς, κ.λπ. Η εκγύμναση απαγορεύεται σε ζώνη πλάτους εκατό μέτρων γύρω από σταυλικές εγκαταστάσεις και μεμονωμένες οικίες. Επίσης, απαγορεύεται σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από τις παρυφές των οικισμών.
6. Οι κυνηγοί ή κυναγωγοί έχουν την απόλυτη ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στο ιδιωτικό ζωικό κεφάλαιο της Ζώνης Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων και είναι υποχρεωμένοι και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επιτίθενται οι κυνηγετικοί σκύλοι σε κοπάδια ή μεμονωμένα κτηνοτροφικά ζώα και να φροντίζουν για την αποτροπή της όχλησης αυτών. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι σε περίπτωση που προκληθούν πάσης φύση φθορές από τους ίδιους ή τα οχήματά τους.
7. Η παρούσα απόφαση, δεν παρέχει δικαιώματα στους κυνηγούς ή κυναγωγούς, εις βάρος δικαιωμάτων τρίτων, τα οποία δεν θίγονται. Κάθε ζημία προς τρίτους θα βαρύνει τον εκάστοτε κυνηγό ή κυναγωγό που θα συνοδεύει τα προς εκγύμναση σκυλιά.
8. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης οφείλει αφενός μεν να ενημερώσει τα μέλη του αφετέρου δε να τοποθετήσει ενημερωτικές πινακίδες, με δικές του δαπάνες, μετά από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Ξάνθης και πάντοτε σε συνεργασία με αυτό.

Γ. ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Οι παραβάτες της Απόφασης, εφόσον δεν προβλέπονται αυστηρότερες ποινές από άλλες διατάξεις, τιμωρούνται ποινικά ή και διοικητικά σύμφωνα α) με το άρθρο 287 §18 ΝΔ 86/69 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 16 ΝΔ 996/71 και τροποποιήθηκε εκ νέου από το άρθρο 48 §8 Ν. 4280/14, καθώς και β) με τις διατάξεις του Ν. 4039/12 όπως ισχύουν σήμερα.
Η τήρηση και εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων
και των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας των Αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Οργανώσεων, στην Ελληνική Αστυνομία, στους Δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Η με αριθμό πρωτοκόλλου 2511/6-7-2018 περί καθορισμού χώρου εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων καθώς και κάθε άλλη προγενέστερη, σχετική με το θέμα, Απόφαση καταργείται. Εφεξής, οι μοναδικές Ζώνες  Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Ξάνθης είναι αυτές που καθορίζεται με την παρούσα Απόφαση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων