Τριετής απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Καλύμνου

0

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου,  απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) χρόνια, ήτοι τις κυνηγετικές περιόδους 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020, σε έκταση συνολικού εμβαδού εννιά χιλιάδων εννιακόσια δεκαοκτώ (9.918) στρεμμάτων, που περιλαμβάνει τις περιοχές «Καρίνα, Μεροβίγλι, Ζάρες, Άργος, Μονές, Καψάλα και Τράχηλας», περιφέρειας Δήμου Καλύμνου της Νήσου Καλύμνου, Ν. Δωδεκανήσου.

Η παραπάνω έκταση ορίζεται ως εξής:
Ανατολικά: Ξεκινάει από την παραλία Βλυχάδια και ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στο ρέμα της Αγ. Αικατερίνης (Τρυπητός) επί των ορίων του υπάρχοντος Κ.Α.Ζ., συνεχίζει βορειοδυτικά στην κοίτη του ρέματος, συναντά τον δρόμο Αγ. Αικατερίνη – Βοθύνοι και συνεχίζει βόρεια ακολουθώντας την ίδια κοίτη μέχρι που συναντά την συμβολή των δύο ρεμάτων που κατεβαίνουν από την κορυφή «Ζάρες». Ακολουθεί την κοίτη του δεξιού ρέματος, πάντα επί των ορίων του υπάρχοντος Κ.Α.Ζ. και φτάνει στην κορυφή «Ζάρες», από όπου κινείται βορειοανατολικά μέχρι να συναντήσει το εκκλησάκι του Αγ. Θεολόγου. Συνεχίζει βόρεια μέχρι το ρέμα της Αχλαδιάς και ακολουθώντας την κοίτη του, συναντά το ρέμα Φάραγγα. Στρίβει αριστερά και ακολουθώντας την κοίτη του Φάραγγα φτάνει στη θέση Άργος και συγκεκριμένα στον ασφαλτόδρομο Άργος – Χώρα Καλύμνου. Ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο με κατεύθυνση την Χώρα, έως την διασταύρωση με τον δρόμο που πηγαίνει
στο αεροδρόμιο. Τα όρια της παρούσας απαγόρευσης εφάπτονται με τα δυτικά όρια του υφιστάμενου Κ.Α.Ζ. Από την διασταύρωση του δρόμου που πηγαίνει στο αεροδρόμιο παύει να κινείται επί της οριογραμμής του Κ.Α.Ζ. και ακολουθεί τον δρόμο για το αεροδρόμιο περνώντας από το εκκλησάκι των «Τριών Ιεραρχών». Ακολουθεί τον δρόμο για αεροδρόμιο μέχρι να συναντήσει το ανατολικό όριο της περίφραξης του αεροδρομίου.
Βόρεια: Ακολουθεί την περίφραξη που υπάρχει στην νότια πλευρά του αεροδρομίου μέχρις ότου συναντήσει κοίτη ρέματος στην νοτιοδυτική πλευρά του αεροδρομίου. Συνεχίζει στην κοίτη του ρέματος μέχρι το σημείο που εκβάλει στη θάλασσα.
Δυτικά & Νότια: Κινείται νότια επί της ακτογραμμής και περνώντας από το ακρ. Τράχηλας αρχικά και το ακρ. Κεφάλα στην συνέχεια, καταλήγει στην παραλία Βλυχάδια όπου και η αφετηρία.

Οι παραβάτες της παρούσης διώκονται τιμωρούνται σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρου 287
παρ.18 του Ν.Δ.86/69 όπως προστέθηκε με το άρθρο 16 του Ν.Δ. 996/71.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων