Κυνηγόσκυλα παρασύρονται στο γκρεμό μαζί με το θήραμά τους

0

Ένα σκληρό κυνηγετικό περιστατικό που έχει καταγραφεί,  κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και έχει φέρει αντιμέτωπους του κυνηγούς και τους φιλόζωους στην Ισπανία.

Στο κυνηγετικό στιγμιότυπο κυνηγόσκυλα Rehala μαζί με το θήραμα τους, πέφτουν σε γκρεμό, σε στιγμή μεγάλης κυνηγετικής έντασης όταν έχουν εγκλωβίσει ελάφι κοντά στο χωριό Herreruela στα δυτικά της Ισπανίας.
Στο βίντεο καταγράφεται η πτώση πάνω από δέκα κυνηγετικών σκύλων και τελικά και του ίδιου του θηράματος αφού πρώτα ο κυνηγός που το έχει προσεγγίσει προσπάθησε να το καταβάλει με μαχαίρι.

Αυτή η ιδιαίτερα έντονη κυνηγετική στιγμή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Ισπανία.  Ο ηγέτης των Podemosο Pablo Iglesias, μέσω ανάρτησης στο twiteer, ανέφερε πως όσοι ευθύνονται για αυτήν την βαρβαρότητα είναι κοινοί εγκληματίες. « Ας τελειώσουμε μια για πάντα με αυτά και ας τιμωρήσουμε τους ενόχους. Οι εικόνες αυτές προκαλούν σοκ.». έγραψε.

Φιλοζωικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η πολιτική παράταξη PACMA, θεωρούν πως το περιστατικό είναι χαρακτηριστική περίπτωση κακοποίησης ζώων, και τονίζουν πως οι σκληρές εικόνες αυτές αποτυπώνουν με ακρίβεια τι είναι στην πραγματικότητα το κυνήγι.

Σύμφωνα με  δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Κυνηγιού της Ισπανίας, κτηνίατροι έσπευσαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σημείο και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες ενώ έπειτα τα τετράποδα υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Οι κυνηγοί  κάνουν λόγο για μεμονωμένο συμβάν που σχετίζεται με τα άγρια ένστικτα των κυνηγόσκυλων. Επισημαίνουν δε πως οι πολέμιοι του κυνηγίου βρήκαν ευκαιρία να «ποινικοποιήσουν» το κυνήγι.

Η Ένωση Ισπανών Φίλων των Rehala  απεύθυνε έκκληση να σταματήσει η διάδοση των εικόνων αυτών, διότι η ενέργειες τους έχουν καταστροφικές συνέπειες.  Τονίζουν ότι το κυνήγι με Rehala δεν πρέπει να ταυτίζεται με τα όσα δείχνει το βίντεο το οποίο περιλαμβάνει ένα τυχαίο και ατυχές γεγονός.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων