Περιφερειακή Συνάντηση Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ της Δυτικής Μακεδονίας

0

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των θηροφυλάκων η Κυνηγετική Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησε στις 27/11/2018 ενημερωτική συνάντηση Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, στην αίθουσα του Κυνηγετικού Συλλόγου. Παρευρέθησαν όλοι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ για τη Δυτική Μακεδονία και οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων Πτολεμαΐδας και Καστοριάς.

Εκ μέρους της ΚΟΜΑΘ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Ι. Πολυχρόνης , ο Γενικός Γραμματέας κ. Ν. Καλογεράκος, ο Υπεύθυνος Θηροφυλακής και μέλος του Δ.Σ. κ. Ν. Τσιώμπρας, ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος Κ.Σ. Δυτ. Μακεδονίας κ. Ν. Γκατζάρας, ο Δ/ντής Υποστήριξης κ. Κ. Σκορδάς , η Γραμματέας Θηροφυλακής κ. Ε. Βλάχου και ο επιστημονικός συνεργάτης Δυτ. Μακεδονίας κ. Ι. Ισαάκ.

Τα κύρια θέματα εκπαίδευσης αφορούσαν τη δασική νομοθεσία και κύρια τις παραβάσεις περί θήρας, ειδικά θέματα για τις ασθένειες ειδών άγριας πανίδας, το πρόγραμμα συλλογής βιολογικού υλικού (Άρτεμις 2) και ειδικότερα θέματα για την ενίσχυση της θηροφύλαξης και την αξιολόγηση του έργου της θηροφυλακής, καθώς και επιμέρους υπηρεσιακά ζητήματα.

Ο θεσμός των περιφερειακών Συναντήσεων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των θηροφυλάκων. Στις συναντήσεις αυτές προσκαλούνται και τα μέλη των Δ.Σ. των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων, έτσι ώστε να συζητηθούν τοπικά προβλήματα και θέματα για την ενίσχυση της θηροφύλαξης, τη διοργάνωση ομαδικών εξορμήσεων θηροφυλάκων, κλπ.

Προηγήθηκε πριν λίγο καιρό άλλη μια Περιφερειακή Συνάντηση Θηροφυλάκων στην Ξάνθη, για την περιφέρεια της Θράκης, παρουσία όλων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και των θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής, μαζί με εκπροσώπους μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Κ.Σ. της Θράκης.
Άμεσα προγραμματίζεται η διεξαγωγή νέων περιφερειακών συναντήσεων θηροφυλάκων σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας.

 www.hunters.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων