Κυνηγεσία και Κυνοφιλία… Δεκεμβρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, κι όπως πάντα με ένα κυνηγετικό DVD πρώτης προβολής με θεαματικό κυνήγι τσίχλας στο περπατητό και στο καρτέρι.

Τα θέματα του τεύχους Νοεμβρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυνηγετική Συνομοσπονδία: Η νέα εποχή
Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των κυνηγών άλλαξε ηγεσία, καθώς ο μεγάλος ηγέτης Νίκος Παπαδόδημας έφυγε από τη ζωή.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Μέσα από τα δικά του λόγια
Για τον αείμνηστο Νίκο Παπαδόδημα γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Και είναι βέβαιο, ότι πολλά θα ειπωθούν και στο μέλλον. Επιλέξαμε να πούμε το στερνό αντίο στον Νίκο, με τα δικά του λόγια. Με μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στην εκλεκτή δημοσιογράφο, Εύη Ελευθεριάδου, στα τέλη του Αυγούστου του 1998 με τίτλο: «Οι 300.000 κυνηγοί είναι δύναμη».

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Αγριογούρουνα (δεν) υπάρχουν;
Κόντρα στο ρεύμα (που κάνει λόγο για υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα), είναι η εικόνα από την Ήπειρο, καθώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι εκείνων, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει για την όχι καλή κατάσταση των πληθυσμών του μεγάλου τριχωτού θηράματος στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Το καπρί που μας έβγαλε την… ψυχή
Αν δεις πως κάτι δεν έχει πιθανότητα να εξελιχθεί καλά, κόψε το. Ο κυνηγός είναι να κυνηγάει θήραμα και όχι το όνειρο! Αυτό είναι το επιμύθιο μιας προσπάθειας που εξελίχθηκε σε χιονοθύελλα χωρίς την κατάληξη που περιμέναμε.

ΦΑΣΣΑ
Οι… πιασμένες του Δεκέμβρη
Ο μήνας που διανύουμε είναι ο αποδοτικότερος για τα καρτέρια της βοσκής. Οι φάσσες έχουν κατασταλάξει στους τόπους που υπάρχει επάρκεια καρπού, και έχουν αποκτήσει μία ρουτίνα στις μετακινήσεις τους, που αν ανακαλυφθεί και εκτιμηθεί σωστά, υπόσχεται μερικά πραγματικά καλά κυνήγια με διάρκεια

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Oι μπεκάτσες του νοτιά
Ξεκινήσαμε με προορισμό χωριά της Αργιθέας και τόπους του Βασίλη, με σχέδια για αναζητήσεις της πρώτης βελουδομάτας πάνω σε ψηλωμένα και φτεριάδες της Πορτής και της Δρακότρυπας από την μία και στα βαθύσκιωτα Ανθηρού και Ελληνικού από την άλλη. Τρεις φορές την είχα ψάξει μέχρι τότε, η τέταρτη έμελλε να είναι η τυχερή.

Ο σκύλος σπεσιαλίστας
Το κυνήγι της μπεκάτσας είναι τόσο γοητευτικό και τόσο μπερδεμένο, που αναγκάζει τους μπεκατσοκυνηγούς να το αντιλαμβάνονται με διαφορετικούς τρόπους και πολλές φορές να διαφωνούν. Όμως οι σκύλοι, για τους οποίους η μπεκάτσα αποτελεί το μεγάλο τους πάθος, δεν αντιλαμβάνονται αυτές τις διαφορές. Αυτές τις διαφορές τις δημιουργούν οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να προστίθενται συνεχώς λεπτομέρειες και προσωπικές απόψεις.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Ηλεκτρονικός εξοπλισμός και λαγόσκυλα
Είναι πολλοί οι κυνηγοί που χρησιμοποιούν κολάρα τόσο στην εκπαίδευση των σκύλων ιχνηλατών, όσο και στη διάρκεια του κυνηγίου. Χωρίς να διεκδικώ το… αλάθητο, θα καταθέσω τις δικές μου απόψεις σχετικά με τη χρήση των συγκεκριμένων κολάρων, τα οποία οι κυνηγοί με αγέλες στο εξωτερικό, τα θεωρούν άκρως απαραίτητα.

Δύο λαγοί χωρίς τουφεκιά…
Το να σου φέρουν τα σκυλιά δύο λαγούς, μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις ούτε ένα φυσίγγι, είναι κάτι που δεν μπορείς να το προσπεράσεις εύκολα…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η νοημοσύνη δεν μετριέται αλλά φαίνεται…
Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις πτυχές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, η ευφυΐα, ως προϊόν μιας υψηλής νοημοσύνης, είναι απολύτως απαραίτητη και στο κυνήγι. Είναι λοιπόν αυτονόητο, ότι αυτό το σημαντικό προσόν θα πρέπει να διακρίνει και τον κυνηγετικό μας σύντροφο.

Η ανάρρωση μετά από ατύχημα
Εάν ένας σκύλος ξεπεράσει με επιτυχία τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του μετά την εμπλοκή του σε κάποιο ατύχημα, αντιμετωπίζει έπειτα τη διαδικασία της ανάρρωσης, το βάρος της οποίας πέφτει στον ιδιοκτήτη.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ραπόρτο για τους περδικότοπους
Ρε πως γίνεται να ξεκινάνε όλοι τα κυνήγια τους με θηράματα που έρχονται και φεύγουν και εμείς με τα δικά μας που είναι μονίμως εδώ να ακολουθούμε πάντα τελευταίοι; Ατάκα με νόημα και ερώτημα διατυπωμένο από τον Σωτήρη Πρίφτη, σε μάζωξη περδικάρηδων.

ΤΣΙΧΛΑ
Tα παράδοξα των μπασιμάτων
Τον φετινό Οκτώβρη, όλα όσα γνωρίζαμε για τα μπασίματα της τσίχλας, ανατράπηκαν. Οι ημερομηνίες των αφίξεων άλλαξαν, οι αντίθετοι άνεμοι έγιναν ευνοϊκοί για τα πουλιά, και σε μεγάλα τμήματα αρκετών περιφερειών της χώρας, οι κυνηγοί δεν αντίκρισαν τη θωριά της.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ
Κυνηγάμε με ασφάλεια
Τα νέα κρούσματα κυνηγετικών ατυχημάτων όπου θρηνήσαμε και πάλι θύματα, επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα της ασφάλειάς μας στο κυνήγι.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Γούρια, προλήψεις… και μαύρες γάτες
Η αλήθεια είναι, πως ποτέ μου δεν πίστεψα σε προλήψεις, ποτέ δεν είχα γούρια και στο σπίτι μου έχω μία μαύρη γάτα. Από την άλλη, σέβομαι τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου και, αυτά τα χρόνια στο περιοδικό, ένιωσα στο… πετσί μου ότι οι κυνηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που, στην πλειοψηφία τους, πιστεύουν πολύ σε όλα αυτά.

BERETTA A400 XTREME PLUS
Το καλό έγινε καλύτερο
Με στόχο να ξεπεράσει τα όρια, η Beretta επανέρχεται και προσθέτει μία βελτιωμένη έκδοση στο βαρύ πυροβολικό της.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Η τουφεκιά στο λαγό
Το όπλο του λαγοκυνηγού διαφέρει ανάλογα με το έδαφος, το υψόμετρο, τον τρόπο κυνηγίου, την ηλικία και την φυσική κατάσταση του κυνηγού και φυσικά ανάλογα με προσωπικές πεποιθήσεις, προτιμήσεις και μύθους της βλητικής.

ΟΠΛΑ – ΦΥΣΙΓΓΙΑ
Τεχνολογικές… ουτοπίες
Η προβολή κάποιων ανούσιων πραγμάτων ως εξαιρετικά σημαντικών, με την απαραίτητη υποσημείωση της τεχνολογικής καινοτομίας και υπεροχής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου μάρκετινγκ που συναντάμε ακόμη και στο χώρο των όπλων, των φυσιγγίων κ.λπ.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η παρέα του Νίκου Καραΐσκου
Η παρέα του Νίκου Καραΐσκου από το Μηλοχώρι Κοζάνης, αποτελείται από δώδεκα μέλη και ξεκίνησε να κυνηγάει το 1998 στις πλαγιές του Μουρίκιου όρους. Ωστόσο με τη σημερινή μορφή της κυνηγάει από το 2001 και έπειτα.

ΚΥΝΗΓΙ
Μεικτό κυνήγι στην Νότια Αφρική
Στην Νότια Αφρική (RSA) έχω κυνηγήσει πολλές φορές, αλλά εξακολουθεί να με έλκει, όχι μόνο λόγω της μεγάλης ποικιλίας τριχωτών θηραμάτων που διαθέτει, αλλά και επειδή προσφέρει και πολύ καλά κυνήγια πουλιών.

ΚΥΝΗΓΙ
Η ομάδα της Benelli
Ο χειμώνας φέτος ήρθε απότομα. Μετά από μία πολύ μεγάλη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και ανομβρίας, επιτέλους μία μέρα συννέφιασε. Το επόμενο πρωί η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν και το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνισή του στα βουνά των Τρικάλων.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ­
Διασυνδεδεμένο Αυτοκίνητο

ΠΟΤΟ
Μύθοι και πραγματικότητα

WEEKEND
Χριστούγεννα στην αυτοκρατορική Βιέννη

ΤΕΧΝΗ
Κουτάκια αναψυκτικών των 2.000 δολαρίων

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Lamborghini Urus ST-X

ΑΣΚΗΣΗ
Fitness and more…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων