Κρέας από κυνήγι: είναι πιο υγιεινό;

0

Το κρέας από θηράματα όπως το αγριογούρουνο, το ελάφι, η πάπια ή ο φασιανός σερβίρεται σε πολλά γιορτινά τραπέζια και πολλοί το θεωρούν ως πιο υγιεινή επιλογή από το χοιρινό και το μοσχάρι.

Το κρέας των θηραμάτων έχει λιγότερα λιπαρά από το μοσχάρι χάρη στον πιο “φυσικό” τρόπο εκτροφής του. Έτσι το κυνήγι περιέχει λιγότερα ολικά και κορεσμένα λιπαρά από το κόκκινο κρέας. Επιπλέον, τα λίπη του κρέατος του κυνηγιού περιέχει υψηλότερη αναλογία σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ενώ είναι ελεύθερο από αντιβιοτικά και ορμόνες. Σε κάθε περίπτωση είναι μια γκουρμέ εναλλακτική για το γιορτινό τραπέζι. Τα περισσότερα θηράματα είναι άπαχα, αυτό όμως δεν ισχύει για την πάπια, η οποία έχει αρκετό λίπος, με τη διαφορά ότι είναι υποδερμικό που σημαίνει ότι αν θέλουμε μπορούμε εύκολα να το αφαιρέσουμε.

Μια σημαντική επισήμανση

Επιλέξτε κρέας από πιστοποιημένα εκτροφεία ελεύθερων θηραμάτων, που βρίσκονται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Τα θηράματα αυτά τρέφονται κυρίως με άγρια χλωρίδα και τα εκτροφεία πιστοποιούνται για την υγεία των ζώων και τις σωστές συνθήκες σφαγής τους. Για να είστε σίγουροι για την προέλευση του κρέατος που προμηθεύεστε αναζητήστε τη σφραγίδα που γράφει “εκτρεφόμενο ελληνικό θήραμα”.

 www.capital.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων