Έτσι έγινε το κακό… Ξανάζησαν στη δικαστική αίθουσα τις στιγμές της τραγωδίας.

0

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου αναβίωσε η τραγωδία με τον χαμό του 30χρονου Λευτέρη Μακρή που πυροβολήθηκε στο κυνήγι από άλλον κυνηγό που τον πέρασε για αγριογούρουνο.

Οι σκηνές από το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2013 στην τοποθεσία «Κάκαβος» στις Κομποτάδες με το θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρες κυνηγού του 30χρονου Ελευθέριου Μακρή, αναβίωσαν την Τετάρτη (19/12/18) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, σε μια πολύωρη διαδικασία.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τον κυνηγό από τις Κομποτάδες που πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο πιστεύοντας ότι χτυπούσε αγριογούρουνο, ήταν αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της οπλοχρησίας. Το δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριοχοίρων, από παρέα στην οποία συμμετείχε ο κατηγορούμενος, ενώ το θύμα κυνηγούσε μόνος του πουλιά σε κοντινή απόσταση.

Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι μάρτυρες υπεράσπισης που συμμετείχαν στο κυνήγι, εξέφρασαν τη λύπη τους για αυτό που έγινε αποδίδοντας το στην κακιά στιγμή. Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε έναν μαύρο όγκο πίσω από θάμνους και πιστεύοντας ότι είναι αγριογούρουνο πυροβόλησε. Για την πράξη του αυτή ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος.

Από την πλευρά του ο χαροκαμένος πατέρας Γεώργιος Μακρής περιέγραψε τα γεγονότα εκείνης της μέρας. Όπως είπε, είχε πάει από το πρωί μαζί με το γιο του για κυνήγι μπεκάτσας και εκείνος θέλησε να συνεχίσει μόνος του για να κυνηγήσει φάσες. Όπως επισήμανε το αυτοκίνητο το είχαν αφήσει σε εμφανές σημείο 500 – 600 μέτρα από κει που κυνηγούσαν. «Όταν η ώρα πήγε 4 το απόγευμα και ο γιος μου δεν είχε έρθει ακόμα, τον πήρα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Ξεκίνησα να πάω να τον βρω και όταν έφτασα εκεί που κυνηγούσαμε είδα την αστυνομία και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του θύματος. Όπως σημείωσε ο γιος του είχε πυροβοληθεί στη θωρακική και κοιλιακή χώρα φέροντας εννέα τραύματα.

Το δικαστήριο μετά από την πολύωρη ακροαματική διαδικασία, κατέληξε σε επιβολή ποινής στον κατηγορούμενο 3 ετών και 3 μηνών, με 5ετη αναστολή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δικηγόρο υπεράσπισης, ποινικολόγο Γιώργο Δούμα, το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει είναι η έκφραση ευχής να πάψουν οριστικά να συμβαίνουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, συνιστώντας την τήρηση, από όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές, των κανόνων που επιβάλλονται για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

www.lamiareport.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων