12μηνη φυλάκιση για λαθροθηρία

0

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Μουστόγιαννης Μιχαήλ κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ευρύτερη περιοχή της Καρκαλούς Αρκαδίας, περί ώρα 22:30 εντόπισαν να κινείται ύποπτα ένα όχημα, από το οποίο ο οδηγός του με προβολέα χειρός φώτιζε τα παρακείμενα χωράφια για εξεύρεση θηράματος.

Αφού τον παρακολούθησαν για λίγο και διέκριναν ότι ο οδηγός είχε και κυνηγετικό όπλο στο παράθυρο, του έκαναν σήμα για να σταματήσει προκειμένου να του κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο. Ο οδηγός (τον οποίον οι θηροφύλακες αναγνώρισαν) αγνόησε το σήμα τους και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Οι θηροφύλακες τον ακολούθησαν και τελικά αυτός σταμάτησε έξω από το σπίτι του. Όταν κατέβηκε από το όχημά του επιτέθηκε λεκτικά στους θηροφύλακες αρνούμενος τον οποιοδήποτε έλεγχο. Άμεσα οι θηροφύλακες ενημέρωσαν για το συμβάν τον Εισαγγελέα Τριπόλεως, ο οποίος και διέταξε την σύλληψή του στα πλαίσια του αυτοφώρου, όπως και έγινε.

Την επόμενη μέρα αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 13/12/18. Κατά την εκδίκαση λοιπόν αυτής της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης, ο κατηγορούμενος λαθροθήρας κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.
ΤΟ Δ.Σ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων