Ολοκληρώνεται στις 20 Γενάρη το κυνήγι των αγριόχοιρων

0

Προς λήξη της κυνηγετικής περιόδου οδεύει η θήρα του αγριόχοιρου (20 Γενάρη), ενώ ήδη ολοκληρώθηκε το επιτρεπόμενο διάστημα για το κυνήγι του λαγού (10-1).

Για μια ακόμα φορά ο απολογισμός για τα αγριογούρουνα ήταν ικανοποιητικός, για τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ηλεία και στις γειτονικές περιοχές, λόγω και του σημαντικού αριθμού των άγριων ζώων που υπάρχουν σχεδόν σε ολόκληρο το Νομό.

Ευτυχώς κατά την απερχόμενη περίοδο θήρας των αγριόχοιρων στην Ηλεία δε σημειώθηκαν σοβαρά ατυχήματα, σε αντίθεση με ότι συνέβη σε γειτονικούς νομούς, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ωστόσο μετά τη λήξη του κυνηγιού αγριόχοιρων, επανέρχεται το θέμα του ελεγχόμενου περιορισμού των πληθυσμών τους, εξαιτίας των ζημιών που προκαλούνται κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες.
Αυξομειώσεις εξάλλου σημείωσαν για μια ακόμα χρονιά οι πληθυσμοί των λαγών στο Νομό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και οι αντίστοιχες κατά τόπους καρπώσεις από τους λάτρεις του συγκεκριμένου κυνηγιού.

Επίσης το κυνήγι θα τελειώσει για τα περισσότερο υδρόβια στα τέλη του μήνα, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου λήγει η περίοδος για φάσες, τρυγόνια, αγριοπερίστερα, κότσυφες, δενδρότσιχλες και ορτύκια.
Οριστική παύση του κυνηγιού για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο θα γίνει στα τέλη του Φεβρουαρίου, πλην του αγριοκούνελου που θεωρείται επιβλαβές είδος και η θήρα του τελειώνει στις 10 Μαρτίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων