Πέρδικες με αχλάδι

0

Το πιο βασικό σε μια τέτοια επιλογή κυνηγιού, είναι η πέρδικα να είναι σιτεμένη πριν φτάσει στα χέρια σας, ώστε να είναι μαλακή η σάρκα και να βγάλει όλη τη νοστιμιά της. Αυτό απλά σημαίνει ότι, αν δεν είστε κυνηγοί, πρέπει να τις παραγγείλετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το προγραμματισμένο γεύμα σας, ώστε να υπάρχει χρόνος για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει…

Προετοιμασία: Περίπου 1 ώρα όλη η διαδικασία. Αν χρειαστεί, αφαιρέστε μικροπούπουλα με φλόγιστρο ή με τσιμπιδάκι και πλύντε και στεγνώστε τις πέρδικες πριν αρχίσετε. Σχετικά εύκολη συνταγή.

Υλικά (για 2 άτομα)
2 πέρδικες
4 αχλάδια
1 κ.σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
50 γρ. κύβοι μπέικον
2 κ.γ. αλεύρι
3 κ.σ. brandy
150 ml λευκό κρασί
75 γρ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. cranberry sauce
αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190Cº.
Ετοιμάζετε τις πέρδικες: Κόβετε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρείτε με κουτάλι τα κουκούτσια. Κόβετε το ένα από τα 4 αχλάδια σε κυβάκια 1 εκατ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε τις πέρδικες απ’ όλες τις πλευρές για 5 λεπτά, να πάρουν λίγο χρώμα. Τις μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το μπέικον στο τηγάνι και τα σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κομμάτια των 3 αχλαδιών, με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω, καθώς και το αχλάδι σε κυβάκια, σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά και τα μεταφέρετε όλα στο πυρίμαχο σκεύος, όπου τα τακτοποιείτε γύρω από τις πέρδικες.

Βάζετε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35-45 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι δεν βγάζουν αίμα αν τις τσιμπήσετε στο μπούτι με ένα μαχαίρι.
Αφαιρείτε τις πέρδικες, τα κρεμμύδια και τα αχλάδια, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν.

Κάνετε τo gravy: Ξύνετε όλα τα ζουμιά απ’ το σκεύος που ψήθηκαν και τα μεταφέρετε στο τηγάνι. Προσθέτετε το αλεύρι και ζεσταίνετε το μίγμα για 1 λεπτό μέχρι να πήξει. Προσθέτετε σταδιακά το brandy, το κρασί και τον ζωμό, τα φέρνετε σε θερμοκρασία βρασμού ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια σχετικά πηχτή σάλτσα, την οποία και σουρώνετε στη σαλτσιέρα.

Σερβίρισμα: Σε πιατέλα σερβιρίσματος ζεστή ή κατευθείαν σε ζεστά πιάτα. Τοποθετείτε τις πέρδικες με τα αχλάδια και τα κρεμμύδια γύρω τους και μια κουταλιά cranberry sauce.

 www.pandespani.com 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων