Οι κυνηγοί ανησυχούν για την Παμβώτιδα

0

Αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) είχε την Πέμπτη 17 Ιανουάριου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο για θέματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου το κυριότερο θέμα το οποίο απασχολεί αυτή τη χρονική στιγμή τους κυνηγούς, είναι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας, του οποίου η δημοσία διαβούλευση ολοκληρώθηκε.

Η κυνηγοί αντιδρούν διότι στο Π. Δ. του ΥΠΕΝ υπάρχουν προβλέψεις οι οποίες θέτουν εν αμφιβάλω τη διεξαγωγή του κυνηγίου σε επιπλέον έκταση 295 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε σχέση με τις υφιστάμενες απαγορεύσεις.

Ο κ. Φάμελλος διαβεβαίωσε την ΚΣΕ ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων και άλλων φορέων και πολιτών, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης.

Επίσης συζητήθηκαν άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο την πάταξη της λαθροθηρίας και από τουφεκιοφάρους οι οποίοι δεν εκδίδουν άδειες Θήρας, δεν περνάνε καμία εκπαίδευση, δεν λαμβάνουν καμία ενημέρωση και απειλούν με παράνομη θανάτωση προστατευόμενα είδη.

http://ecopress.gr 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων