Θηροφύλακες βρήκαν δηλητηριασμένα δολώματα στην Εορδαία

0

Στο πλαίσιο περιπολιών θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων εντόπισαν δηλητηριασμένα δολώματα στο Νομό Κοζάνης.

Άγνωστοι χρησιμοποίησαν μπούτια και σώμα από πρόβατο, που ως αποτέλεσμα είχε την θανάτωση δυο (2) αρπακτικών πτηνών σε αγροτική περιοχή μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Φούφα, Μηλοχωρίου και Αναρράχης του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Συγκεκριμένα την 12-01-2019 κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ μαζί με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, εντόπισαν διάσπαρτα σε απόσταση περίπου 1.500 μέτρων, δεξιά και αριστερά από αγροτικό δρόμο που διασχίζει αγροτικές περιοχές των ως άνω κοινοτήτων, οχτώ (8) συνολικά τοποθετημένα δηλητηριασμένα δολώματα για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ζωικοί ιστοί (έξι μπούτια και δυο σώματα) από νεκρά πρόβατα πάνω στα οποία υπήρχε άσπρη σκόνη και μύριζαν έντονα.

Σε μικρή απόσταση από τα δηλητηριασμένα δολώματα βέθηκαν νεκρά δυο (2) αρπακτικά πτηνά.
Περισυλλέχθηκαν τα έξι μπούτια-δολώματα και τα δυο νεκρά πτηνά τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας ενώ τα σώματα των προβάτων λόγω της δυσκολίας για τη συσκευασία και τη μεταφορά τους αφού πάρθηκαν δείγματα προς εξέταση καταστράφηκαν με πυρά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Δασαρχείο Κοζάνης και το Κτηνιατρικό Γραφείο Εορδαίας

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων