Λαθροθήρας προσπάθησε να δωροδοκήσει θηροφύλακες

0

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Αγρανιώτης Αλέξιος και Κανελλάκος Ιωάννης εκτελώντας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Καστόρειου Λακωνίας εντόπισαν περί ώρα 09.30 δύο άτομα να ασκούν κυνήγι αγριόχοιρου.

Τους προσέγγισαν και ζήτησαν να τους κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο. Διαπίστωσαν ότι ο ένας εκ των δύο (αλβανικής υπηκοότητας) δεν είχε θεωρημένη κυνηγετική άδεια για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Τον ενημέρωσαν λοιπόν για τις προβλεπόμενες κυρώσεις που επιφέρει αυτή του η παράνομη πράξη. Τότε αυτός τους πλησίασε κρατώντας χρήματα στα χέρια του με σκοπό να τους δωροδοκήσει, λέγοντάς τους ¨να κεράσει έναν καφέ¨!!!

Αμέσως οι θηροφύλακες απομακρύνθηκαν και τον ενημέρωσαν ότι αυτή του η πράξη επιβαρύνει ποινικά την θέση του ακόμη περισσότερο. Όταν τελικά αντιλήφθηκε ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει ούτε με αυτόν τον τρόπο την διαδικασία του αυτοφώρου, τράπηκε σε φυγή, προσθέτοντας μία ακόμη κατηγορία -αυτήν της απείθειας- εναντίον του.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα o Εισαγγελέας Υπηρεσίας, το Α/Τ Σπάρτης και υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Σπάρτης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού και του Ποινικού Κώδικα. Επίσης μήνυση υποβλήθηκε και σε αυτόν που κυνηγούσε μαζί του και του είχε παραχωρήσει (παρανόμως) το κυνηγετικό όπλο.

ΤΟ Δ.Σ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων