«Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» Φεβρουαρίου

0

Με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη, ένθετο για τον άντρα & θεαματικό DVD η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» Φεβρουαρίου … Στα περίπτερα από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα και DVD πρώτης προβολής με θεαματικό κυνήγι μπεκάτσας & αγριοκούνελου. Τα θέματα του τεύχους Φεβρουαρίου

ΘΕΣΕΙΣ
Κυνήγι με ασφάλεια
Η περίοδος κυνηγίου του αγριόχοιρου τελείωσε, αφήνοντας πίσω της και πάλι θύματα της επιπολαιότητας με την οποία ορισμένοι ασκούν το κυνήγι.

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ
Η μπεκάτσα και τα… νούμερα
Για μία ακόμα χρονιά και με αφορμή άλλη μία έντονη κακοκαιρία, «άναψε» για τα καλά… η «μάχη της μπεκάτσας». Μία κουβέντα που επαναλαμβάνεται σχεδόν μονότονα με τα ίδια επιχειρήματα ένθεν κακείθεν.

Οι απλησίαστες μπεκάτσες
Όπως έχω ξαναπεί και ξαναγράψει αρκετές φορές, υπάρχουν πολλές ιδεοληψίες όσο αφορά στη συμπεριφορά και στις συνήθειες της μπεκάτσας. Οι περισσότερες είναι βασισμένες σε αστικούς μύθους, οι οποίοι μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

ΛΑΓΟΣ
Ιχνηλασίες… στον παγετό
Δεκέμβρη και Γενάρη οι νύχτες έχουν μεγάλη διάρκεια, παρέχοντας στους λαγούς την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πραγματικά δαιδαλώδες δίκτυο από ντορούς. Με πολλά σταυρώματα και διπλοπατήματα, ίχνη που περιλαμβάνουν όλες τις νυχτερινές διαδρομές, φτιάχνουν ένα λαβύρινθο τη διαδρομή του οποίου καλείται να βρει ο ιχνηλάτης μας.

ΤΣΙΧΛΑ
Χρηματιστηριακή αξία
Είναι το μοναδικό θήραμα, που η αυξημένη ή μειωμένη παρουσία του, αποτελεί τον δείκτη για τη θετική ή αρνητική εξέλιξη της χρονιάς.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Όσα σημάδεψαν το 2018
Στιγμιότυπα και εμπειρίες από την γουρουνοχρονιά που πέρασε, που μας έκαναν σοφότερους, μας έδωσαν τροφή για σκέψεις, κουβέντα και αναθεωρήσεις πρακτικών που για χρόνια θεωρούσαμε ότι αποτελούν… θέσφατο.

ΦΑΣΣΕΣ
Στις κούρνιες του Φλεβάρη
Δύο μέρες τώρα τις βλέπεις να ακολουθούν το ίδιο εναέριο μονοπάτι. Περνάνε χαμηλά τη μεγάλη ρεματιά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και σχεδόν αόρατες πιάνουν τα έλατα στην κορυφή της. Και μετά χάνονται ανάμεσα σε γκρέμια, αριές και έλατα για τη βραδινή τους κούρνια.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ ΠΟΪΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΕΤΤΕΡ
Οι θηλυκές στο προσκήνιο…
Σε μία άκρη της Ευρώπης όπου οι βράχοι στέκονται αγέρωχοι αψηφώντας τα τεράστια κύματα του Ατλαντικού, απλώνεται η Βρετάνη, μία περιοχή που είναι γνωστό σε όλους ότι δέχεται έναν πολύ σημαντικό αριθμό μπεκατσών που θα ξεχειμωνιάσουν εκεί. Εκεί έγινε το ευρωπαϊκό μπεκάτσας για πόιντερ και σέττερ.

ΠΑΠΙΑ
Καρτέρι για παπιά στον βόρειο Έβρο
Πάει και τελείωσε. Ο καιρός είναι αφέντης στο κυνήγι. Άμα το ‘χει αμέτι μοχαμέτι να σε τραβήξει ζαβά, το πράμα δεν ισιάζει, ούτε λογαριάζει πως τα έχεις μερακλίδικα καμωμένα όλα, και με νοικοκυροσύνη. Την καλή παρέα, το χρόνο, τα χαρτζιλίκια και τον διαλεγμένο υδροβιότοπο.

NICOLA TODARO
Μπιγκλ, ένας πραγματικός αθλητής
O Νικόλα Τοντάρο (Νicola Τodaro) ξεκίνησε το 1979, σε ηλικία μόλις 11 χρονών την ενασχόλησή του με την κυνοφιλία και σήμερα θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων εκτροφέων Μπιγκλ στην Ευρώπη.

Πουλόσκυλο με… το λαγό στο αίμα τους
Πριν λίγα χρόνια γνωρίστηκα με μία οικογένεια λαγάδων από τα μέρη της Άμφισσας. Έχουν ορμητήριο λαγότοπους της Γκιώνας και σπάνια ξεμακραίνουν προς Βαρδούσια και Παρνασσό. Ο Γιάννης και ο Σπύρος έχουν τρία Γκέκικα και ένα Γασκώνης, ενώ ο μικρότερος Ηλίας ένα Ντράχτχααρ.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Benelli SL-80 Pasion: 50 χρόνια πάθος
Όταν το 1967 ο Bruno Civolani παρουσίασε την ιδέα του στους αδελφούς Benelli, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτά τα σχέδια, θα άλλαζαν τη φιλοσοφία κατασκευής των κυνηγετικών όπλων.

Τα φυσίγγια ελαφρών γομώσεων
Ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας της κυνηγετικής δραστηριότητας, αλλά ο πιο ενδιαφέρων για το κυνήγι της τσίχλας.

Ένστικτο και κυνηγετική σκόπευση
Από την αρχή της εμφάνισης του ανθρώπου στη γη, οι μακρινοί μας πρόγονοι χρησιμοποιούσαν τα πρωτόγονα όπλα τους για να κυνηγήσουν θηράματα για τροφή. Μπορεί με την πάροδο των χιλιετιών τα εργαλεία του κυνηγίου να εξελίχθηκαν αλλά όχι η χρήση τους, η οποία ήταν και εξακολουθεί να είναι το πλήγμα σε έναν κινούμενο στόχο.

Darne & Harve Bruchet: Ταγκό για δύο
Μπορεί ο Hervé Bruchet να «κληρονόμησε» μία από τις πιο φημισμένες γαλλικές φίρμες κατασκευής όπλων, όμως χρειάσθηκε να πάρει σημαντικές προσωπικές πρωτοβουλίες κι ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο, προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση της Darne. Και στο τέλος, δικαιώθηκε…

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η παρέα της Βάβδου
Η παρέα του Γιώργου Τσικούρα, από την Βάβδο Χαλκιδικής, αποτελείται από 14 μέλη, ξεκίνησε να κυνηγάει στις πλαγιές της ορεινής Χαλκιδικής το 1995 και συνεχίζει να δραστηριοποιείται έως και σήμερα στα ίδια μέρη. Βέβαια, σε όλα αυτά τα χρόνια άλλοι κυνηγοί ήρθαν και άλλοι έφυγαν από την παρέα.

ΚΥΝΗΓΙ
Κυνήγι στην άκρη του κόσμου
Η άλκη (moose στα αγγλικά) είναι το μεγαλύτερο ελάφι παγκοσμίως. Έχει ευρεία κατανομή, καθώς συναντάται σε όλη την βόρεια Παλαιαρκτική, και φυσικά υπάρχουν πολλά υποείδη που έχουν παρόμοια εμφάνιση, ενώ διαφέρουν κυρίως ως προς το μέγεθος.

Η ομάδα της Benelli
Ένα όμορφο ταξίδι τελείωσε. Η κυνηγετική ομάδα αγριόχοιρων του Ελληνόκαστρου Τρικάλων, που για ένα χρόνο ήταν η… επίσημη ομάδα της Benelli, αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που μόλις τελείωσε.

Τα σκουπίδια «σκοτώνουν» το κυνήγι
Η φύση δεν παράγει από μόνη της απορρίμματα. Στα φυσικά οικοσυστήματα αυτό που θεωρείται σκουπίδι για ένα οργανισμό, αποτελεί χρήσιμη πρώτη ύλη για κάποιον άλλον. Τίποτα δηλαδή δεν χάνεται και έτσι συνεχίζεται αδιατάρακτα ο αέναος κύκλος της ζωής.

ΔΟΚΙΜΗ
Αεροβόλο CZ P-09 από την ASG
Όταν ένα αεροβόλο πιστόλι δηλώνει ότι είναι ακριβές αντίγραφο του αντίστοιχου πυροβόλου, δεν υπάρχει καλύτερη δοκιμή από την άμεση σύγκριση και των δύο εκδόσεων και μάλιστα με πραγματικές βολές στο σκοπευτήριο!

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τον λένε… Στέφανο Τσιτσιπά

HOT DRINKS
Τα κοκτέιλ του χειμώνα

IN TECH
Hyundai & Kia
Με… φωτοβολταϊκά στην οροφή

Η κυνηγετική ντουλάπα
Προϊόντα για τον σύγχρονο κυνηγό και όχι μόνο…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων