Πρόστιμα 171 χιλιάδων στην κυνηγετική περίοδο λαγού-πέρδικας

0

Πλήρωσαν ακριβά τα αδικηματα τους οι Κύπριοι κυνηγοί

Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι λαθροκυνηγοί καθώς συνεχίζονται οι παρανομίες παρά τις αυστηρές χρηματικές ποινές που άρχισε να επιβάλλει η Υπηρεσία Θήρας από τον Ιούλιο του 2017.

Μάλιστα το ποσό αυτό την περίοδο του επιδημητικού θηράματος (λαγού και πέρδικας), δηλαδή την περίοδο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου ανήλθε στις 171 χιλιάδες ευρώ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Offsite, η Υπηρεσία Θήρας προχώρησε σε καταγγελία 46 υποθέσεων, με τα πιο συνηθισμένα αδικήματα να αφορούν κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου αλλά και κυνήγι χωρίς άδεια κυνηγιού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την υπηρεσία Θήρας, το ποσό αυτό ανήλθε σε τόσο υψηλά επίπεδα λόγω και του γεγονότος ότι υπήρξε υπόθεση κατοχής μέρους αγρινού από κυνηγό, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ, άλλα και κάποια άλλα σοβαρά αδικήματα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Πρόστιμα για μηχανήματα παραγωγής ήχου

Σε αντίθεση με το κυνήγι πέρδικας και λαγού, όπου τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν το κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή, αλλά και κυνήγι χωρίς άδεια κυνηγίου, σε έξαρση αυτή την περίοδο, σύμφωνα με λειτουργούς της υπηρεσίας θήρας, βρίσκεται το φαινόμενο της χρησιμοποίησης μηχανημάτων παραγωγής ήχου.

Όπως μας επισημάνθηκε, κυνηγοί, στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν τσίχλες και άλλα πουλιά χρησιμοποιούν μηχανήματα παραγωγής ήχου. Ως Offsite, ωστόσο ζητήσαμε διευκρινίσεις εάν η υπηρεσία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει άτομα τα οποία για την προσέλκυση πουλιών χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως μας λέχθηκε, η υπηρεσία Θήρας έχει το δικαίωμα να καταγγείλει και τα άτομα αυτά εφόσον συλληφθούν να χρησιμοποιούν το κινητο τους για εκπομπή κελαηδηματος για προσέλκυση και πυροβολισμό πουλιών. Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή αλλά και χωρίς άδεια κυνηγίου ανέρχονται στα 2000 ευρώ, ενώ η λαθροθηρία κατά την διάρκεια της νύχτας στις 25000 ευρώ.

Τέλος το κυνήγι με την συνοδεία μηχανήματος παραγωγής κελαηδήματος τιμωρείται με 500 ευρώ.

Του Στέλιου Στυλιανού
https://www.offsite.com.cy

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων