Τροχαίο ατύχημα με αγριογούρουνο. “Θα ζητήσουμε επέκταση της κυνηγετικής περιόδου”

0

Μάστιγα τα ζώα που πλησιάζουν όλο και πιο κοντά σε αστικές περιοχές

Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν προχθές αργά το βράδυ νεαροί που επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, όταν την πορεία τους στον δρόμο ανέκοψε αγριογούρουνο. Το συμβάν σημειώθηκε στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στο ύψος του Καντήραγα και από καθαρή τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Δημότες αναφέρουν ότι το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Αγριογούρουνα, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν κατηφορίσει μέχρι στις Αλυκές(!) απειλώντας όχι μόνο καλλιέργειες, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Οι δύο νεαροί είχαν κατεύθυνση προς Βόλο, όταν την πορεία του αυτοκινήτου τους ανέκοψε ένα μεγάλο αγριογούρουνο που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά τους. Οπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο οδηγός δεν είχε το περιθώριο να αντιδράσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σκοτώσει το ζώο που ζύγιζε τουλάχιστον 50 κιλά.

Αποφεύχθηκαν όμως τα χειρότερα, καθώς παρά το αρχικό ξάφνιασμα ο οδηγός κατάφερε να κρατήσει την πορεία του και να μην μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στο οποίο εκείνη την ώρα κινούνταν άλλο όχημα.

Ο οδηγός σταμάτησε στο σημείο και από πίσω του περίπου 20 οχήματα με άλλους οδηγούς, που σταμάτησαν να δουν τι έγινε. Επί τόπου έσπευσε η ασφαλιστική προκειμένου να πιστοποιήσει το τροχαίο με το αγριογούρουνο και να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του οχήματος, που υπέστη ζημιά τουλάχιστον 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, το προχθεσινοβραδινό τροχαίο δεν ήταν το μοναδικό που έχει συμβεί και μάλιστα τόσο κοντά σε αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου Γιάννη Μόσδρομο, ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί δραματικά την τελευταία τριετία στον νομό Μαγνησίας. Πλέον το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα χωριά, όπου κυρίως οι αγρότες βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται σε κάθε επιδρομή.

«Ατυχήματα έχουν σημειωθεί και στη Ν. Αγχίαλο, ιδίως στην περιοχή προς το οινοποιείο, στις Αλυκές, στον Καντήραγα, στον Σωρό», αναφέρει ο κ. Μόσδρομος.

Ο ίδιος επικαλείται και υπαίθριο πωλητή οπωρολαχανικών που στήνει τον πάγκο του πάνω στον δρόμο πριν το γεφυράκι του Προφήτη Ηλία. «Δύο φορές έκαναν επιδρομή αγριογούρουνα και του τα έφαγαν όλα. Ακόμη και μέσα στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου έχει αναφερθεί εμφάνιση αγριογούρουνων», επισημαίνει ο κ. Μόσδρομος.

Η κυνηγετική περίοδος για τα αγριογούρουνα έληξε στις 20 Ιανουαρίου και δεν προβλέπεται να ξεκινήσει πριν τις 15 Σεπτεμβρίου. «Ως Σύλλογος θα ζητήσουμε την επέκταση της κυνηγετικής περιόδου», ανέφερε ο κ. Μόσδρομος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
www.taxydromos.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων