Συναντήσεις εργασίας και βράβευση θηροφυλάκων στην ΚΟ Πελοποννήσου

0

–    Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρεστένων στα γραφεία του Συλλόγου παρουσία του εκπροσώπου του ΔΣ του Συλλόγου κου Βασιλόπουλου Παναγιώτη, στην οποία συμμετείχαν ο υπεύθυνος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κος Πλιάγκος Χρήστος, ο επόπτης κος Παπανικολάου Χρήστος και οι Θηροφύλακες του Νομού Ηλείας Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος, Μπόρας Παναγιώτης, Παναγιώτου Γεώργιος και Τερζής Γρηγόριος.

Είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος και το ΔΣ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στηρίζουν απόλυτα το δύσκολο έργο των Θηροφυλάκων στην προσπάθεια διαφύλαξης και προστασίας του θηραματικού μας πλούτου, σε συνεργασία πάντα με τους Κυνηγετικού Συλλόγους, ενώ με συντονισμό και οργάνωση του έργου όλοι μαζί προσπαθούν για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην πρόληψη αλλά και πάταξη της λαθροθηρίας.

–   Τελετή βράβευσης εθελοντών και φορέων με σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια για την πυρασφάλεια και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος πραγματοποίησε ο Δήμος Κορινθίων την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στο Σοφικό Κορινθίας.

Την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας κος Παπαδάτος Ανδρέας ο οποίος κατά την παραλαβή της αναμνηστικής πλακέτας που απονεμήθηκε από τον Δήμο Κορινθίων στην Ομοσπονδία και αφού ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Δήμου για την πρόσκληση, μεταξύ άλλων ανέφερε «Η αποψινή βράβευση των Θηροφυλάκων της Κορινθίας για την συνεισφορά τους σε θέματα πυρασφάλειας και κατ’ επέκταση προστασίας του περιβάλλοντος είναι μία αναγνώριση του πολύ σημαντικού έργου που προσφέρουν».

Ενημέρωσε δε τους παρευρισκόμενους ότι το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής έχει δημιουργηθεί και συντηρείται εξ ολοκλήρου από χρήματα των κυνηγών και δεν επιχορηγείται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ως γνωστό οι Θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων είναι αναγνωρισμένοι από την πολιτεία και εξισωμένοι ως προς τα καθήκοντα τους με τους δασοφύλακες του δημοσίου.

Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι διαθέτει 50 Θηροφύλακες οι οποίοι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και όχι μόνο, συνδράμουν το έργο της πυροσβεστική τόσο σε θέματα δασοπυρόσβεσης όσο και σε θέματα διάσωσης διότι υπάρχει μία ιδιαίτερη ευχέρεια στα προγράμματα και στα ωράριά τους η οποία δεν υπάρχει στους υπαλλήλους του δημοσίου.

Τελειώνοντας και απευθυνόμενος στον καινούργιο υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος κο Κυριακόπουλο Κώστα ανέφερε ότι η έως σήμερα άψογη συνεργασία που υπάρχει θα συνεχιστεί και στο μέλλον και είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες τόσο του προέδρου της κου Γραμματσούλια Παναγιώτη ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραβρεθεί όσο και του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Παρουσία του επόπτη Θηροφυλακής κου Παπανικολάου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που βραβεύθηκαν ήταν οι Αρναουτόπουλος Γεώργιος, Δελής Ανδρέας, Μίκος Παναγιώτης, Νέγρης Δημήτριος, Πατσιούλης Κωνσταντίνος και Σταμάτης Παναγιώτης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων