Ο Πρόεδρος του Pointer Club International στον ΚΣ Αμπελοκήπων

0

Ο Πρόεδρος του Pointer Club International κος Silvio Marelli στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων

Ενώπιον μιας ζεστής κυνηγετικής & κυνοφιλικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι συνάδελφοι κυνηγοί , φίλοι επώνυμοι και ανώνυμοι, λάτρεις αυτού του μοναδικού εκφραστικού δείκτη, του Pointer , αλλά και εκπαιδευτές – κυναγωγοί, κριτές, το απόγευμα του Σαββάτου , στο Ματιταρι ,στους Αμπελόκηπους , ο Πρόεδρος του Pointer Club Intenational κος Silvio Marelli ανέλυσε ιστορικά την εξέλιξη του Pointer και την διαχρονική προσπάθεια που γίνεται για να διατηρηθούν τόσο τα εργασιακά όσο και μορφολογικά πρότυπα της φυλής , αφού οι υπερβολικές γεννήσεις στην προσπάθεια αναζήτησης του «τέλειου» κυνηγόσκυλου αποτελούν σοβαρό και ορατό κίνδυνο όχι μόνο στην συγκεκριμένη φυλή αλλά σε όλες τις δημοφιλείς κυνηγετικές φυλές.

Η διαβεβαίωση και η πίστη ότι το «κυνηγόσκυλο» ,είναι, και πρέπει να είναι ΕΝΑ , χωρίς διαχωρισμούς σε «σκυλιά αγώνων» , η , «κυνηγόσκυλων» και είναι ΑΥΤΟ που πρέπει να υπηρετεί στο τέλος το Κυνήγι και τον Κυνηγό , αποτελεί άλλο ένα παρεξηγημένο δόγμα ανάμεσα σε κυνηγούς και εικονόφιλους .
Στην συζήτηση που ακολούθησε μετά το τέλος της ομιλίας , υπήρξαν τοποθετήσεις αλλά και ερωτήσεις πάνω σε ζητήματα εκπαίδευσης , μορφολογικής εξέλιξης , αλλά και προτάσεις όσον αφορά την αγωνιστική κυνοφιλία και την προσπάθεια που ενδεχομένως πρέπει να γίνει για ενημέρωση των απλών κυνηγών για την (παρεξηγημένη) ωφελιμότητα τους στην καθημερινότητα του απλού κυνηγού ώστε να έχει στο τέλος ποιοτικούς και αποτελεσματικούς σκύλους για να ασκεί την αγαπημένη του δραστηριότητα .

Η Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την συμβολή του Πρόεδρου του ΟΚΑΔΕ κου Δημήτρη Γκουζουνα στην εκδήλωση , χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατή .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας , κος Σάκης Σίδερης , όπως και ο πρώην Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Επανωμής κος Σάκης Μουστάκας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά .

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και την τιμητική παρουσία του Πρόεδρου του Pointer & Setter Club of Serbia, κο Dusko Sormaz στην εκδήλωση .

Όπως πάντα , σε ανάλογες εκδηλώσεις η βραδιά «έκλεισε» με τα απαραίτητα « παραδοσιακά εδέσματα» τα οποία γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι .
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές του Συλλόγου που έκαναν δυνατή μια ακόμα πετυχημένη βραδιά !

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων