Θηροφύλαξη του δάσους της Στροφυλιάς

0

Οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου βρέθηκαν για τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή του δάσους Στροφυλιάς και της λιμνοθάλασσας Προκόπου στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλουν για την πάταξη της λαθροθηρίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Το σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου 2019 παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης και ο Γεν. Γραμματέας κος Παπαδάτος Ανδρέας καθώς επίσης και ο υπεύθυνος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κος Παπανικολάου Χρήστος εποπτεύοντας το κλιμάκιο Θηροφυλάκων.

Αυτό που βέβαια διαπιστώθηκε είναι ότι η συνεχή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είχε αφενός σαν αποτέλεσμα την πρόληψη της λαθροθηρίας και αφετέρου την καταγραφή γενικότερων προβλημάτων που υπάρχουν στο δάσος της Στροφυλιάς. Ένα εξ αυτών είναι και η πτώση αρκετών δένδρων τα οποία έχουν κλείσει τους δρόμους εμποδίζοντας την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και ως εκ τούτου προέβησαν άμεσα στην ενημέρωση των αρμόδιων δασικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών ώστε να αποκατασταθεί η διέλευση στους δρόμους αυτούς.

Η Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου η οποία επικουρεί την δασική υπηρεσία έχει αποδείξει περίτρανα και έχει βραβευθεί για τον σημαντικό ρόλο της στην προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων. Οφείλουμε λοιπόν να στεκόμαστε στο πλευρό της και να αναγνωρίζουμε το έργο της ακόμα και αν δεν αυτό δεν συνάδει με τις ιδεοληψίες κάποιων για την κυνηγετική δραστηριότητα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων