Σεμινάριο Ασφαλούς χρήσης όπλου και κορακοειδών από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019 σεμινάριο «Ασφαλούς Χρήσης Όπλου» στο χώρο της κοίτης του Γαλλικού ποταμού και στη συνέχεια ομαδικό κυνήγι κορακοειδών.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων κ. Γιαπουτζής Απόστολος, για ακόμα μια φόρα έκανε την πάντα επίκαιρη επίδειξη ασφαλούς χρήσης όπλου, δίνοντας συμβουλές για το σωστό και ασφαλή χειρισμό του όπλου, τις οποίες συνέχισε να προσφέρει και κατά τη διάρκεια του κυνηγιού που ακολούθησε. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να επιμένουμε στην πιστή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας και να μην χαλαρώνουμε πότε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Στη συνέχεια μοιράστηκαν φυσίγγια από το Σύλλογο και άρχισε η διαδικασία του κυνηγιού.

Η προσέλευση των συναδέλφων ήταν, όπως πάντα σε αυτήν την δράση, άκρως ικανοποιητική. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως ο πληθυσμός των κορακοειδών παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, πάρα της προσπάθειες που γίνονται για την μείωσή τους. Όπως διαπίστωσαν χθες και οι συμμετέχοντες στην δράση, παρά τους ισχυρούς ανέμους που κατά την αρχική εκτίμηση θα πίεζαν τα πουλιά σε χαμηλές πτήσεις, κάνοντας τα ευάλωτα στα ντουφέκια, αυτά έκαναν τον άνεμο σύμμαχό τους, πετώντας για κάποιο διάστημα κόντρα σε αυτόν, ώστε να αποκτήσουν το απαιτούμενο ύψος που πολλές φορές έφτανε και ξεπερνούσε την ασφάλεια των 70 με 80 μέτρων, αποτέλεσμα της ευφυΐας και προσαρμοστικότητας αυτού του είδους. Γεγονός που οδήγησε στην πολύ φτωχή χθεσινή κάρπωση.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων