Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Μαρτίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Παρασκευή 1η Μαρτίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα και DVD πρώτης προβολής με θεαματικές τουφεκιές στα τρυγόνια και κυνήγι υδροβίων. Τα θέματα του τεύχους Μαρτίου

ΕΚΘΕΣΗ «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019»
Το κυνήγι γιορτάζει
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή των κυνηγών άρχισε, καθώς μένουν λίγες μόνο μέρες, μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι πύλες του MEC στην Παιανία που θα φιλοξενήσει κι εφέτος την έκθεση «Κυνηγεσία 2019» από 5 έως 7 Απριλίου.

Print

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Λαγωνικά & Ιχνηλάτες
Στο κυνήγι του λαγού μάλλον δεν υπάρχουν δάσκαλοι, καθηγητές και προφεσόροι, όπως τεχνηέντως αφήνουν να εννοηθεί για λογαριασμό τους κάποιοι λαγάδες, μέσω των αναρτήσεων στο διαδίκτυο. Σε όλα τα είδη θηραμάτων που συμμετέχει ενεργά κυνηγόσκυλο, αυτό είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, ειδικότερα όμως στο λαγό, τα λαγωνικά έχουν τον πρώτο και προτελευταίο λόγο…

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Ταμείο» για φτερωτά και λαγό
Κάθομαι και χαζεύω τις φωτογραφίες από τα τελευταία τσιχλοκυνήγια της χρονιάς και για λίγο χάνομαι ανάμεσα σε ανάμικτες σκέψεις. Όμορφα κυνήγια, αρκετές τουφεκιές και μερικές φωτογραφίες απόρτ από το γέρικο μου πια επανιέλ, που με συντρόφευε τα τελευταία 13 χρόνια.

Η σχέση κυνηγού & κυνηγόσκυλου
Είναι ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία ότι μία από τις βασικότερες αρετές του κυνηγού, είναι η σωστή καθοδήγηση του σκύλου. Θεμελιώδης προϋπόθεση γι’ αυτό, είναι η σχέση που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στον κυνηγό και το σκύλο του.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Ο αγριόχοιρος του Μάρτη
Καμιά φορά αναρωτιέμαι, αν τα αγρίμια είναι ένα κομμάτι της φύσης ή είναι απλά η ίδια η φύση. Μάλλον θα έλεγα πως είναι η καρδιά της φύσης και ακολουθούν τους απαράβατους νόμους της χωρίς καμιά παρέκκλιση. Τούτη την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, ακούω για άσχημο καιρό στο φεύγα του Φλεβάρη και παρακαλώ να μην έχουμε πρώιμες γέννες…

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Πόσες, που και πότε
Άλλη μία κυνηγετική περίοδος έφτασε στο τέλος της. Ο απολογισμός, όπως πάντα, για άλλους είναι καλός, για άλλους μέτριος και για άλλους κακός σε ότι αφορά την μπεκάτσα.

EΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
Πρόταση «βόμβα» για την Ελλάδα!
Θα γίνουν οι πανευρωπαϊκοί αγώνες ιχνηλατών όλων των φυλών το 2021 στην Ελλάδα; Η πρόταση «βόμβα» ρίχτηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων και αναγνώρισης του Ελληνικού Ιχνηλάτη, που διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου, στις Σέρρες.

Οι τυχεροί… του «επαγγέλματος»
Υποθέτω πως δεν θα πρέπει να υπάρχει συνάδελφος που, έστω και μία φορά κυνηγώντας, να μην βρέθηκε αναπάντεχα αγκαλιά με την τύχη του, αφού λίγο πολύ όλοι μας κάποια στιγμή σταθήκαμε αντιμέτωποι με μία απρόβλεπτη συνάντηση.

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2019
Άρωμα από παλιά
Ένα ακόμη τρόπαιο Μέγας Αλέξανδρος πέρασε στην ιστορία στα μέσα του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στην εβδομάδα των αγώνων που διοργάνωσε ο ΟΚΑΔΕ σε μεγάλη έρευνα και έρευνα κυνηγίου.

Τι κάνω για το κυνήγι;
Είναι η ερώτηση που υποχρεούται να κάνει στον εαυτό του ο κυνηγός, ιδιαίτερα τώρα, στην κλειστή για το κυνήγι περίοδο. Είναι ώρα να σταθμίσει τις δράσεις του, να διορθώσει, αν γίνεται, κάποιες από αυτές, και ακόμα να αναλογιστεί τι θα πρέπει να κάνει εφεξής.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΣΑΛΑΝΤΙΝΙ ΠΙΛΑΣΤΡΙ 2018 ΣΤΗΝ «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ»
Ένας παθιασμένος οινοποιός…
Ο Alessandro Pederiva, ένας ερασιτέχνης κυναγωγός, με το αγγλικό Σέττερ του, Desianensis Astro, ήταν ο νικητής του εφετινού, απαιτητικού τροπαίου βουνού, του Σαλαντίνι Πιλάστρι.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Browning B525 Sporter One: Για αρχάριους και όχι μόνο
Ένα καταξιωμένο μοντέλο της προτείνει η Browning, σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόληση με το σκοπευτήριο και το κυνήγι.

Η ποιότητα, η τιμή και η αξία των όπλων
Σύγχυση προκαλούν οι αλλεπάλληλες προσφορές στον κόσμο των κυνηγών, οι οποίοι βλέπουν φημισμένα όπλα, να πωλούνται σε τιμές της δεκαετίας του 1990.

ΚΑΝΝΕΣ
Ιδανικό μήκος και διάμετρος δεν υπάρχουν
Έχουν περάσει, αισίως, 170 χρόνια από τότε που άρχισε η συζήτηση, σχετικά με το ιδανικό μήκος και την ιδανική διάμετρο της κάννης και θα περάσουν ίσως άλλα τόσα, χωρίς, ποτέ, να υπάρξει μία οριστική και τελεσίδικη κατάληξη.

Ξεκινώντας το σκοπευτήριο
Άλλη μία κυνηγετική χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της και οι περισσότεροι κυνηγοί θα αποθηκεύσουν τα όπλα τους ύστερα από ένα καλό καθάρισμα. Για κάποιους κυνηγούς, λιγοστούς δυστυχώς, η επαφή με τη χρήση του κυνηγετικού τους όπλου δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα όπλα τους σε κάποιο σκοπευτήριο πήλινου στόχου, τα οποία όμως ομολογουμένως δεν είναι αρκετά σε αριθμό σε σχέση με την πληθυσμιακή κάλυψη.

ΘΕΜΑ
Ο Τραμπ… βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον
Τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή ενός τεράστιου τείχους στα σύνορα των Η.Π.Α. με το Μεξικό (σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα περιορίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση εγκληματιών, τρομοκρατών και θα αποτελέσει εμπόδιο στην εύκολη διέλευση των ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες), αποτελεί μία σοβαρότατη απειλή για την άγρια ζωή και ειδικότερα για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η παρέα του Έβρου
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Δημήτρη Γκουγκή από το Διδυμότειχο και τα Λάβαρα του Έβρου. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παρέες που πριν μερικά χρόνια ενώθηκαν και πλέον κυνηγάνε μαζί.

ΔΟΚΙΜΗ
FX Ranchero: Ένα πιστόλι με… επιδόσεις τουφεκιού
Η σουηδική εταιρεία FX Airguns μας έχει συνηθίσει σε ειδικές κατασκευές πολύ υψηλών προδιαγραφών, οπότε η επαφή μας με το εξαιρετικό πιστόλι με το όνομα Ranchero είναι μία ακόμα ευκαιρία για να θαυμάσουμε τις επιδόσεις ενός αεροβόλου όπλου πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Gerber Truss: Για όλες τις δουλειές…
Δοκιμάζουμε ένα πολυεργαλείο από την αμερικανική εταιρεία Gerber, το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει καλή ποιότητα με χαμηλό κόστος, προσφέροντας μία καλή επιλογή για τον επαγγελματία χρήστη.

Soundz: Ωτοασπίδες για κυνηγούς και σκοπευτές
Μία ελληνική εταιρεία σχεδιάζει και παράγει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών σχετικά με την προστασία της ακοής. Ένα από τα προϊόντα της ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κυνηγούς και τους σκοπευτές.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΣΙΝΕΜΑ
Τα Όσκαρ τους γύρισαν την πλάτη…

ΠΟΤΟ
Αλκοόλ 95%! Και όποιος αντέξει…

WEEKEND
Λουτρά Πόζαρ: Η λουτρόπολη της Αλμωπίας

ΓΕΥΣΕΙΣ
Ο καφές θέλει… το κρουασάν του

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Hispano Suiza: Το Maguari HS1 GTC των 1.100 ίππων

ΑΣΚΗΣΗ
Η γυμναστική μία ή δύο φορές την εβδομάδα αρκεί!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων