Σύσταση συνεργείου ελεγχόμενης δίωξης αγριόχοιρων και μη δεσποζόμενων χοίρων

0

Την συγκρότηση συνεργείων για την κατ΄εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σταυρού αποτελούμενο από τους:

1 Κωνσταντίνος Γιαννούλης του Παναγιώτη
2 Νικόλαος Καπίταλης του Αγγέλου
3 Χαράλαμπος Τζιτζικάκης του Κωνσταντίνου
4 Θεοχάρης Πανουκίδης του Γεωργίου
5 Ιωάννης Πανουκίδης του Θεοχάρη
6 Ελευθέριος Πανουκίδης του Ιωάννη
7 Θεόδωρος Γαβριηλίδης του Αναστασίου
8 Σταύρος Καλαϊτζίδης του Δημητρίου
9 Χρήστος Κούκος του Ιωάννη
10 Νικόλαος Κούκος του Ιωάννη
11 Σάββας Κοτζαγερίδης του Γεωργίου
12 Κωνσταντίνος Λουκάς του Τριαντάφυλλου
13 Ιωάννης Βουρλώτας του Γεωργίου
κυνηγοί, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σταυρού & Περιχώρων
Στα συνεργεία θα συμμετέχουν ως επικουρικό προσωπικό ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Αδαμάντιος Σίμογλου και η επίβλεψη της διαδικασίας θα γίνεται από τους δασοφύλακες Αλετρά Γεώργιο και Νίνο Χαϊδευτό
Ημερομηνία διεξαγωγής της δίωξης από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας μέχρι την 14η
Σεπτεμβρίου του 2019, σύμφωνα με την αριθμ. 168588/1391 Υ.Α. (ΦΕΚ 3418Β) Η τεχνική που θα εφαρμοσθεί είναι η εκδίωξη με τη μέθοδο της «παγάνας».
Στην τεχνική αυτή δεν χρησιμοποιείται κυνηγετικό όπλο, εντοπίζονται οι θέσεις των αγριόχοιρων από τα συνεργεία και γίνεται ελεγχόμενη δίωξη με την χρήση κυνηγετικών σκυλιών. Επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση για την υλοποίηση του σκοπού της παρούσας και για το χρονικό διάστημα ισχύος της η χρησιμοποίηση σκύλων ιχνηλατών
Η εν λόγω τεχνική θα εφαρμόζεται εκτός της νόμιμης κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου και εκτός επιτρεπόμενης ημέρας κυνηγίου, κατά τη διάρκεια του νόμιμου ωραρίου θήρας και σε κάθε περιοχή ακόμη και σε Καταφύγια Άγριας Ζωής.
Το σχεδιασμό (μέρες, ώρες, περιοχές, επαναληψιμότητα, αριθμός μελών συνεργείου) αναλαμβάνει το Γραφείο Θήρας του Δασαρχείου Σταυρού.
Κρίνεται σκόπιμη η συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσσαλονίκης και με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης
Για την αποφυγή ατυχημάτων η τοπική δασική υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιεί τη δραστηριότητα των συνεργείων με κάθε πρόσφορο μέσο και να ζητά την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομία, δήμος, φορέας διαχείρισης, αγροτικές ενώσεις, κυνηγετικές οργανώσεις κ.λ.π.)
Οι κυνηγοί μέλη των συνεργείων δίωξης θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων και κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τεχνικής της παγάνας θα πρέπει να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας) ορατό από κάθε οπτική γωνία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων