Ζητά έρευνα η Κυνηγετική Ομοσπονδία για ερωτηματολόγιο σε μαθητές

0

Κύπρος.  Πειθαρχική έρευνα για αυθαίρετη υποβολή ερωτηματολογίου σε μαθητές Γυμνασίου στην επαρχία Λάρνακας με θέμα το κυνήγι ζητά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Κύπρου.

Το ερωτηματολόγιο είχε θέμα το κυνήγι και υποβλήθηκε σε μαθητές σχολείου της επαρχίας Λάρνακας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εco Schools.

Το επίμαχο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει είκοσι και πλέον ερωτήσεις μεταξύ των οποίων και οι:
– Έχετε φάει ποτέ αμπελοπούλια μετά που απαγορεύτηκαν;
– Έχετε συμμετάσχει ποτέ σε κυνήγι προστατευόμενων ειδών;
– Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα κίνητρα των κυνηγών;
– Πιστεύετε ότι το κυνήγι μπορεί να διαταράξει την ισορροπία ενός οικοσυστήματος;
– Πιστεύτε ότι ένας κυνηγός είναι δυνατή προσωπικότητα;

Μιλώντας στην εκπομπή Ατζέντα στον ACTIVE, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γιατρός επιβεβαίωσε την έντονη αντίδραση των κυνηγών και το αίτημα για πειθαρχική έρευνα, μιλώντας για κατάχρηση εξουσίας από τους δημιουργούς του ερωτηματολογίου.

Εξέφρασε την απορία πώς είναι ανώνυμο το ερωτηματολόγιο, εφόσον η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές πως όσοι απαντήσουν θα επιβραβευθούν από 0,5 έως 1 μονάδα στον τελικό βαθμό του τετραμήνου.

Ο κ. Γιατρός αποκάλεσε «προπαγανδιστικό» το ερωτηματολόγιο, επειδή «χειραγωγεί τους μαθητές ενάντια στο κυνήγι και αναφέρεται στο αμπελοπούλι που δεν είναι στα θηρεύσιμο διά νόμου».
Το Κόμμα Κυνηγών Κύπρου διαμαρτυρήθηκε και στον Υπουργό Παιδείας με επιστολή, αλλά και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Οι οργανωμένοι κυνηγοί ζητούν άμεση ανάκληση και ακύρωση του ερωτηματολογίου, άμεση δημόσια απολογία, ενώ καλούν τα αρμόδια πρόσωπα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσονται των νομικών τους δικαιωμάτων.

 www.philenews.com/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων