Θρίλερ με φόλες στην Πετρούπολη

0

Όπως καταγγέλλουν στη zougla.gr περιπατητές, άνδρες εξοπλισμένοι με συστήματα επικοινωνίας, εμφανίστηκαν να οριοθετούν την περιοχή. Απαντώντας σε ερώτηση του καταγγέλλοντος, του συνέστησαν να απομακρύνει τον σκύλο του, γιατί πρόκειται να τοποθετήσουν δηλητηριώδεις μηχανισμούς με στόχο τις αλεπούδες που φωλιάζουν στην περιοχή.

Όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν, οι αλεπούδες έχουν ως θήραμα τις πέρδικες που επίσης φωλιάζουν στην ίδια περιοχή, τις οποίες εκτρέφουν για να εκπαιδεύουν τα κυνηγετικά σκυλιά τους.

Όμως εκτός από τις αλεπούδες, οι οποίες σημειωτέον είναι προστατευόμενο είδος, οι φόλες σκοτώνουν και τα σκυλιά της περιοχής. Πριν δύο χρόνια πάνω από 20-30 σκυλιά είχαν βρει τραγικό θάνατο από δηλητηριασμένα δολώματα.

Κάτοικοι των κοντινών περιοχών δηλώνουν ότι έχουν ήδη φωτογραφίσει άτομα που κινούνται ύποπτα, ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να διεξάγουν έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για περιπτώσεις κακοποίησης ζώων γίνεται δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται το παράβολο που απαιτείται για άλλες περιπτώσεις.

 www.zougla.gr

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγάλεω σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καλούμε οποιονδήποτε γνωρίζει να το καταγγείλει στο Σύλλογο μας, ο οποίος θα κινηθεί νομικά .Αρνούμαστε αν ισχύει το γεγονός , ότι πρόκειται για οργανωμένους κυνηγούς αλλά προβοκάτορες κατά δήλωση κυνηγούς.Οι κυνηγοί σέβονται τους νόμους και τα ζώα. Ο Σύλλογος θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και επιφυλάσσεται για παράσταση πολιτικής αγωγής για βλάβη της πανίδας ή για συκοφαντική δυσφήμιση των κυνηγών και του Δ.Σ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων