ΚΣ Λάρισας: Εχθρός των κυνηγών η λαθροθηρία

0

Παρουσία πολλών κυνηγών πραγματοποιήθηκε, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, η ετήσια γενική συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας. Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Νίκος Κουτούλας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο για τη μεγάλη τους προσφορά στον σύλλογο, ευχήθηκε στον πρόεδρο «γρήγορη ανάρρωση από τον τραυματισμό του» και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που είχε ο σύλλογος τον προηγούμενο χρόνο.

Στην αρχή τόνισε τη συνεργασία που είχε ο σύλλογος με τις τοπικές αρχές, όπως τον Δήμο Λαρισαίων και τις οργανώσεις της πόλης μας, τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, για ενέργειες πρόληψης πυρκαγιών, κλπ, καθώς και τη συμμετοχή μελών του σε διάφορες δραστηριότητες. Κατόπιν ανέφερε τη στενή συνεργασία που είχε ο σύλλογος το προηγούμενο έτος με τη Ζ’ ΚΟΘ και τον πρόεδρο αυτής Μπαλατσό Ευάγγελο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που είχε ο σύλλογος το προηγούμενο έτος.
Ακόμη ο κ. Κουτούλας μίλησε για τη στενή συνεργασία με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή με ημερήσιες και νυκτερινές περιπολίες για την πάταξη της λαθροθηρίας. «Η λαθροθηρία τόνισε είναι ένα νοσηρό φαινόμενο, είναι κατακριτέα γιατί αμαυρώνει την οικογένεια των κυνηγών». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες ενέργειες που έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Ως τέτοιες ανέφερε την αναγκαιότητα αναμόρφωσης του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, (είναι αναποτελεσματικό στη σύλληψη και τιμωρία των λαθροθήρων, στη διαχείριση των άγριων θηραμάτων, κλπ). Προανήγγειλε σεμινάρια μέσα στα έτη 19-20 για ενημέρωση και εκπαίδευση των κυνηγών και ένα ταξίδι στη Βουλγαρία (κυνηγετική ενημερωτική εκδρομή) και ίσως αδελφοποίηση με κάποιον από τους συλλόγους, αλλά και τεχνογνωσία στο εκτρεφόμενο θήραμα με σκοπό την απελευθέρωσή του, επειδή οι χώρες αυτές είναι πολύ μπροστά εδώ και χρόνια στα κυνηγετικά πράγματα. Στη σκέψη μας είναι και μια προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος. Ακόμη αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταφορά της έδρας του Συλλόγου σε περιοχή που επιτρέπεται το πάρκινγκ, επειδή πλέον δεν βολεύει ούτε για την πρόσβαση στο Δασαρχείο, ούτε τους κυνηγούς να περάσουν για διάφορα θέματά τους από τον σύλλογο .
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ζ’ ΚΟΘ κ. Β.Μπαλατσός, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυνηγετική οικογένεια καθώς και τις δράσεις που έγιναν από τη Συνομοσπονδία για την επίλυση αυτών των θεμάτων. Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών του συλλόγου, του αντιπροέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, ο αντιπρόεδρος κ. Τόλιος Αναστάσιος, ο γραμματέας κ. Σιαφαρίκας Αθανάσιος και πρώην πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας.

https://www.eleftheria.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων