Συνάντηση των μελών της FACE 2019

0

Από τις 9 έως τις 11 Απριλίου, η Ένωση  Ολλανδών Κυνηγών – Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging – φιλοξένησε τη Συνάντηση των μελών του FACE 2019 στις Κάτω Χώρες.  

Στη συνδιάσκεψη: «Άγριες» προκλήσεις για το κυνήγι και τη διατήρηση της φύσης, συζητήθηκαν μια σειρά από  υψηλού επιπέδου καυτά θέματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι κυνηγοί.
Αυτά περιελάμβαναν το μέλλον του μολύβδου στα πυρομαχικά, τα μεγάλα σαρκοφάγα, τη διαχείριση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στους αγριόχοιρους, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της θήρας των αποδημητικών πτηνών και τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές.

Συμμετέχοντες στο συνέδριο ήταν οι Πρόεδροι των εθνικών κυνηγετικών ενώσεων της Ευρώπης,
εμπειρογνώμονες του ακαδημαϊκού κόσμου, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κυνηγετικής βιομηχανίας, καθώς και βασικοί παράγοντες από Ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές ΜΚΟ.

Αποφασίστηκε η FACE να ηγηθεί του διαλόγου στα θεσμικά όργανα της ΕΕ για την προώθηση του κυνηγιού και την διατήρησης της άγριας ζωής στην Ευρώπη. Επίσης τονίστηκε η σημασία που έχει για την FACE και τα μέλη της να γνωστοποιήσουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι Ευρωπαίοι κυνηγοί στη διαφύλαξη της φύσης, στις  αγροτικές οικονομίες, την εκπαίδευση των νέων γενεών και την προώθηση πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο πρόεδρος της FACE Torbjörn Larsson δήλωσε: “Οι Eυρωπαίοι κυνηγοί ενωμένοι να οδηγήσουν τη συζήτηση στις Βρυξέλλες, όπου αποφασίζεται το 75% των κανονισμών που αφορούν το ευρωπαϊκό κυνήγι. Από το 1977, η FACE έχει δημιουργήσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των κυνηγών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά  ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό να έχουμε μια ισχυρή εκπροσώπηση”.

Στις συνεδριάσεις της FACE έγινε επιλογή  του  Δρ. David Scallan ως νέου Γενικό Γραμματέα, ο οποίος είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως Διευθυντής Διασφάλισης Προσωπικού της FACE, και ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη εφαρμογής του προγράμματος διατήρησης της ομοσπονδίας. Έχει ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο στο έργο της διαχείρισης, στις υποθέσεις της ΕΕ, στην πολιτική της διατήρησης, στη διαχείριση των θηραμάτων, στη βιώσιμη γεωργία και στην “σύγκρουση” άγριας ​​πανίδας – ανθρώπων

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο πρόεδρος της FACE Torbjörn Larsson δήλωσε: “Είμαι ευτυχής που η FACE διορίστηκε ο David Scallan για να  εργαστεί πάνω στην επιτυχία του οράματος μας. Για να γίνει ευρέως αποδεκτό το βιώσιμο κυνήγι ως αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ως ζωτικής σημασίας εργαλείο για τη διατήρηση και διαχείριση της ευρωπαϊκής φύσης και της άγριας ζωής».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων