Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Μαΐου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από το Σάββατο 4 Μαΐου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μια μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

Τα θέματα του τεύχους Μαΐου

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας», άρχισε η συλλογή κουπονιών που θα διαρκέσει 11 μήνες και, τέτοια εποχή το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019» Με τη ματιά του Μηνά
Η τρίτη κατά σειρά κυνηγετική γιορτή με την επωνυμία «Κυνηγεσία», πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας αίσθηση αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο Μάης της δημιουργίας και ο αγώνας της επιβίωσης
«Τον Απρίλη ψάχνουν τα πουλιά τα ταίρια τους και τον Μάη κλωσάνε τα αβγά, για να βγάλουν και να αναστήσουν τις νέες ζωές»

Οι «Ρουκέτες» του Απρίλη
Τριγόνι. Έχουν γραφτεί άπειρες λέξεις γι αυτό το θήραμα, έχει μονοπωλήσει τις κυνηγετικές συζητήσεις πολλών μεσογειακών λαών και αρκετά χρόνια πίσω, έχει κυνηγηθεί με πάθος την άνοιξη και έχει αφήσει έντονο το στίγμα του στην κουλτούρα και την καθημερινότητα πολλών περιοχών της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Κυνηγετική παιδεία Εμείς και οι άλλοι…
«Δεν βαριέσαι, αμόρφωτος άνθρωπος είναι…» λένε συνήθως οι παλαιότεροι παρέχοντας έτσι και άφεση αμαρτιών. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, θέματα που έχουν να κάνουν με ευγένεια, συνείδηση, ήθος και αξιοπρέπεια, δεν εξαρτώνται από το επίπεδο μόρφωσης, ούτε εξασφαλίζονται από την επαγγελματική θέση του καθενός. Η παιδεία, όπου «φυτρώσει», ανθίζει το ίδιο όμορφα τόσο σε απόφοιτους δημοτικού, όσο και σε κατόχους διδακτορικού…

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Χρόνο, χρήμα & τύχη θέλει το νεαρό γουρουνόσκυλο
Στην περίοδο που διανύουμε ένα βασικό μέλημα των κυνηγών είναι η έρευνα για την αγορά σκύλου. Για όσους, φυσικά, κυνηγάνε με σκυλιά. Από αυτήν την κατάσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κυνηγοί του αγριογούρουνου.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Η σωστή ανάγνωση του πεντιγκρί
Ένα από τα πλέον σημαντικά προσόντα που συνοδεύουν έναν σκύλο είναι το γενεαλογικό του δέντρο. Όλοι οι κυνηγοί κυνόφιλοι δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν και να «εξάγουν» χρήσιμα συμπεράσματα για την αξία του.

Η εξέλιξη στα κυνηγόσκυλα
Το κυνήγι είναι εξ ορισμού μία δραστηριότητα που ασκείται με τη βοήθεια σκύλου.
Κυνήγι δίχως σκυλί θεωρείται από πολλούς ως «μισό κυνήγι», σαν μία τυχαία δηλαδή συνάντηση με το θήραμα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς εκείνες τις έντονες συγκινήσεις
που προσφέρει η παρουσία σκύλου.

Η καταγωγή του αγγλικού σέττερ
Οι περισσότεροι λάτρεις του αγγλικού σέττερ γνωρίζουν ότι προέρχεται από την Αγγλία και ότι πατέρας του ήταν ο Edward Laverack. Το πώς όμως δημιουργήθηκε αυτή η υπέροχη φυλή λίγοι το γνωρίζουν.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ 2019
Μία ιστορία από τα παλιά…
Το Κύπελλο Ευρώπης αγγλικών φυλών δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας. Είναι ένας διήμερος αγώνας με μεγάλη ιστορία, που κάθε χρονιά κρύβει πολλές εκπλήξεις, παρά το γεγονός ότι η δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν είναι πάνω κάτω γνωστή, σε αυτούς που ασχολούνται ενεργά με την αγωνιστική κυνοφιλία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Benelli Ethos Sport
Νέο σκοπευτικό «ήθος»
Με το Ελληνικό όνομα «Ήθος» η Benelli παρουσίασε το νέο σκοπευτικό της δημιούργημα.

Ο Λαβύρινθος της κάννης
Η απόδοση της κάννης είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κυνηγούς εδώ και δεκάδες χρόνια.

Ένα όπλο για όλα
Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς λέει η σοφή λαϊκή ρήση, θέλοντας να αναδείξει το ότι ένα πράγμα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να το κάνεις καλά, σε διαφορετική περίπτωση αρχίζουν οι συμβιβασμοί.
Τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή όπλων μαζικής παράγωγης, ολοένα και περισσότερο παρουσιάζονται όπλα που οι κατασκευαστές τα προτείνουν για πολλές χρήσεις.

Οι τεχνικές του Compak Sporting
Το παρόν άρθρο περιέχει βασικές και συνάμα πρακτικές συμβουλές, που θεωρώ θα βοηθήσουν τους σκοπευτές που εξασκούν το Compak Sporting στη χώρα μας.
Το εν λόγω αγώνισμα κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους ανάμεσα στους Έλληνες κυνηγούς, όντας το κοντινότερο σκοπευτικό αγώνισμα στην κυνηγετική νοοτροπία, αφού περιέχει τεράστια ποικιλία παρουσιάσεων στόχων, οι περισσότερες εκ των οποίων προσομοιάζουν τη συμπεριφορά προσφιλών θηραμάτων.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Η παρέα των Αθηνών
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Λεωνίδα Νικολόπουλου από την Αθήνα.

ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Eργαστήριο ακονίσματος μαχαιριών
Πρακτικές δοκιμές ακονίσματος διαφορετικών μαχαιριών και εργαλείων πραγματοποιήσαμε και φέτος στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019», δοκιμάζοντας και συγκρίνοντας διαφορετικά υλικά, τεχνικές και γωνίες ακονίσματος ανάλογα με την κάθε χρήση.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ηλεκτρονικά… μάτια για τη δασοπροστασία
Ένα νέο σύστημα που υπόσχεται ότι θα συμβάλει στην έγκαιρη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών βρίσκεται στα «σκαριά». Οι ερευνητές εργάζονται πυρετωδώς και σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες θα γίνουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που έρχονται.

ΨΑΡΕΜΑ
Συρτή για μελανούρια
Ένα από τα ταχύτερα ψάρια της θάλασσας, το μελανούρι, δείχνει προτίμηση στα τεχνητά δολώματα με ροζ και κόκκινα χρώματα. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα εμπειρικά στοιχεία των ψαράδων, που τα ψάχνουν όλον το χρόνο με την τεχνική της συρτής.

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λεφτά υπάρχουν… στο ποδόσφαιρο και είναι πολλά…

ΠΟΤΟ
Έτσι σερβίρεται το κρασί…

WEEKEND
Ταξίδι στο πολύχρωμο Μαρόκο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
INtech Έρχονται τα αεροταξί drones…

ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Pininfarina Battista Ηλεκτρικό 1.900 ίππων

ΑΣΚΗΣΗ
Fitness and more… Δεκαπέντε λεπτά τρέξιμο είναι αρκετά

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων