Ο Γάλλος καθηγητής Πανεπιστημίου Phillipe Monburn στον Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού

0

Ο Phillipe Monburn (MCF maitre en conferences en histoire greeque Universite Paul Valery Montpellier είναι καθηγητής Ελληνικής ιστορίας σε πανεπιστήμιο της Γαλλίας και διδάσκει επίσης Εθνοζωολογία και Εθνοβοτανολογία.

Η επίσκεψη του στην Κρήτη και η συνάντηση του με τον Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού ήταν στα πλαίσια μελέτης -εργασίας που αφορά την ζωή των αρχαίων Μινωιτών, την σχέση τους με τα ζώα τα φυτά και τα βότανα. Η κουβέντα ήταν μεγάλη με αμφίδρομη ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων που αφορούσαν το σκύλο της Κρήτης.

Ο καθηγητής έδωσε μεγάλο βάρος στο πως ο σκύλος χρησιμοποιείται σήμερα συγκρίνοντας τα ιστορικά στοιχεία, με τα σκυλιά που του παρουσιάσαμε, με κυνηγητικά βίντεο καθώς και με την περιγραφή του τρόπου εργασίας. Έμεινε έκπληκτος από την συμφωνία και την ομοιότητα των διαχρονικών αναφορών και σημείωσε πως σαν Καθηγητής δεν μπορεί να πάρει το βάρος ενός συμπεράσματος για το πότε ακριβώς εμφανίστηκε ο σκύλος στη Κρήτη με αυτή την μορφή και τι επιρροές ή εξέλιξη μπορεί να υπέστη στο πέρασμα των αιώνων. Όμως αυτό που βλέπει σήμερα είναι πολύ κοντά σε αυτές τις διαχρονικές απεικονίσεις, αναφορές και παρουσιάσεις. Ο ίδιος είχε κάνει ήδη μια έρευνα πριν την επαφή με τον ΟΚΛΑ. Σημείωσε επίσης πως έχει συζήτηση το Θέμα της ράτσας με ανθρώπους της FCI (Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία) στην Γαλλία.

Μας μετέφερε λοιπόν πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ύπαρξη της ράτσας αυτής από την FCI και το μόνο που μένει από εμάς είναι να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες οικογένειες για την παγκόσμια αναγνώριση της. Επίσης σημείωσε την ορθότητα της προσέγγισης μας σχετικά με το πως δουλεύουμε και μας συνεχάρη για την προσπάθεια και την αναλυτική παρουσίαση. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του, θα είναι στην διάθεση του Ομίλου μας, η δική του αναφορά για κάθε λάτρη της αγαπημένης μας φυλής και φυσικά για όλο τον κόσμο.

Όμιλος Κρητικού Λαγωνικού

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων