Αγριογούρουνο με πράσο!

0

Αγαπημένη συνταγή με κυνήγι ή με μοσχάρι η χοιρινό,
Το πράσο μας αρέσει ιδιαίτερα… έχει γλύκα όπου μπαίνει δίνει θαυμάσια γεύση…όπως σε πίτες αλλά και με το κρέας και με κόκκινη σάλτσα… όχι αυγολέμονο, έτσι το έκανε η πρόγιαγιά και η μαμά του άντρα μου και συνεχίζω εδώ και χρόνια την παράδοση!!!

Υλικά:
1 1/2 κιλό κρέας αγριογούρουνο μαριναρισμένο
2 κιλά πράσα
1 ματσάκι σέλινο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας πελτέ
1 κουταλιά σάλτσα πιπεριάς κόκκινης πελτέ
1 ποτήρι κρασί άσπρο
αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2-3 κουκούτσια μπαχάρι
Μπούκοβο

Εκτέλεση:

Αφού μαρινάρουμε το κρέας ή αν βάλουμε μοσχάρι ή χοιρινό δεν θα χρειαστεί να μαριναριστούν, βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, στραγγίζουμε το κρέας καλά… από τα υγρά και το θωρακίζουμε να ροδίσει δηλαδή από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σε λίγο τους πελτέδες… ξύνουμε καλά τον πάτο με ένα ξύλινο κουτάλι και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα του κρασιού προσθέτουμε νερό ζεστό να σκεπαστεί το κρέας βάζουμε και το σέλινο, ψιλοκομμένο.

Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3-4 από το 9 και βράζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.. το παρακολουθούμε να μην μείνει απο υγρά και να έχει βράσει..

Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια όσο μεγάλα θέλουμε 3-4 εκατοστά περίπου, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε καλά βάζουμε και μπούκοβο (μας αρέσει το καυτερό) και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζεστό νεράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του, χωρίς πολλά ζουμιά.

Αν σε περίπτωση έχει πολλά υγρά δώστε μία βράσει δυνατή χωρίς καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.

Καλή όρεξη!!!

 Δείτε περισσότερα στο zzcook.blogspot.com/ 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων