Ομοφωνία και ενότητα στη Γενική Συνέλευση της ΚΟ Ηπείρου

0

Με απόλυτη επιτυχία, σε κλίμα ομοφωνίας και ενότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε’ ΚΟΗ, παρουσία των ΔΣ όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Νίκος Παπαγρηγορίου, πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ, αναφέρθηκε στον απολογισμό έργου του απερχόμενου ΔΣ και στις προκλήσεις του μέλλοντος για τη νέα διοίκηση.  «Τα τελευταία χρόνια η Ε’ ΚΟΗ πραγματοποίησε τεράστιο έργο, με στοχευμένες ενέργειες για την διατήρηση του ελεύθερου κυνηγιού. Καταφέραμε, να επιτραπεί και να αναγνωριστεί το κυνήγι ως απολύτως συμβατή δραστηριότητα στους υγροτόπους του Αμβρακικού και της Σαγιάδας.

Κατασκευάσαμε και λειτουργούμε:
Το πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο που προβάλλει την τεράστια συμβολή των κυνηγετικών οργανώσεων στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.
Το εκτροφείο ορεινής πέρδικας για τον εμπλουτισμό βιοτόπων και τη διατήρηση του είδους.
Συνεχίζουμε το πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων σε όλη την περιοχή ευθύνης μας.
Συμμετείχαμε με τεκμηριωμένες προτάσεις στην σύνταξη του ΠΔ της Λίμνης και καταφέραμε να εμποδίσουμε την ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγιού στο λεκανοπέδιο.
Συμμετέχουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο περιβάλλοντος στα προγράμματα πρόληψης της λύσσας και της πανώλης των χοίρων.
Έχουμε ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας με μέσα και προσωπικό για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.
Αυξήσαμε σημαντικά τη δύναμη της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής και θα προκηρύξουμε και νέες θέσεις θηροφυλάκων για την πρόληψη και την πάταξη της λαθροθηρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα ενόψει εκλογών

Ο κ. Παπαγρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου και με την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνου για τον πρωτογενή τομέα, έκανε και ένα σύντομο απολογισμό της δραστηριότητας αυτής, με κύριο χαρακτηριστικό της, τον εκσυγχρονισμό και τη νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, την υλοποίηση αναδασμών και τον προγραμματισμό για νέο μητρώο νέων αγροτών, την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε Ελλάδα και το εξωτερικό, την προστασία της τιμής του γάλακτος προς όφελος των παραγωγών και την τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης σε έκταση στον Παρακάλαμο του δήμου Πωγωνίου για τη μείωση των ζημιών που προκαλούν οι επιδρομές αγριόχοιρων στις καλλιέργειες.

«Ως εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη ζητώ και πάλι τη στήριξη όλων των συμπολιτών μου και ως πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ ζητώ τη στήριξη όλων των κυνηγών σε αυτές τις εκλογές για να δυναμώσει η φωνή των κυνηγών και να μπορέσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κυνηγιού», σημείωσε ο κ. Παπαγρηγορίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων