Μοναδική παρουσίαση αρπακτικών πουλιών στο 1ο Δημ. Σχολείο Αγρινίου

0

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου διοργάνωσε με επιτυχία σήμερα Παρασκευή 7/6 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, μια πολύ πρωτότυπη εκδήλωση και ίσως και μοναδική για τα δεδομένα των σχολείων της περιοχής.

Έγινε παρουσίαση και επίδειξη αρπακτικών πουλιών (γεράκια,αετοί,κουκουβάγιες) από τον εκπαιδευτή τους κ. Σταύρο Αθανάσιου.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες αρμονικής συνύπαρξης ακόμα και των πιο αγρίων αρπακτικών πουλιών με τον άνθρωπο.
Ο συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός σε μια στιγμή που οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις μειώνουν συνεχώς τον ζωτικό χώρο που έχουν ανάγκη τα ζώα για τη διαβίωση τους.

Αποδεικνύει επίσης ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις δυσάρεστες,πχ δεν είναι τυχαίο ότι το γεράκι που θα δούμε η ΖΗΝΑ έχει εκπαιδευτεί για την κατάρριψη droones,τα οποία μπορούν να στοιχίσουν πολλές ανθρώπινες ζωές όταν υπερίπτανται σε χώρους αεροδρομίων.

Σε μια εποχή λοιπόν όπου ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με αυτό αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο ,παρεμβάσεις σαν αυτή ,συμβάλλουν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο στο  agrinioreport.com .

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων