Ποτίστρες για τις ανάγκες των ειδών της άγριας πανίδας από τον ΚΣ Μολάων

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων, στο πλαίσιο των φιλοθηραματικών του ενεργειών και σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Δασικές Αρχές, προέβει στην τοποθέτηση δύο ποτίστρων θηραμάτων στην περιοχή ευθύνης του.

Οι ποτίστρες τοποθετήθηκαν σε σημεία των περιοχών Νεαπόλεως και Μολάων όπου δεν υπάρχουν φυσικές πηγές νερού, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της άγριας πανίδας.

Η κατασκευή τους έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον, ύστερα από μελέτη των κλιματικών συνθηκών της περιοχής, του ακριβούς τόπου τοποθέτησης τους, καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πτηνών και των λαγών σε πόσιμο νερό.

Αποτελούνται από ένα βυτίο νερού το οποίο τροφοδοτεί την ποτίστρα με φλοτέρ, ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία νερού και η κατασκευή περιβάλλεται από περίφραξη για να προστατεύεται από τα μεγαλόσωμα ζώα.

Το Δ.Σ. του Κ.Σ.Μολάων ευχαριστεί θερμά τα μέλη του που βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού εγχειρήματος. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον κ. Σπυριδάκο Δημήτριο για την κατασκευή των ποτίστρων και τους κυρίους Δερμάτη Δημήτριο, Σγαρδέλη Χαράλαμπο και Σαραντίτη Γεώργιο για την καταλυτική τους συνεισφορά στην τοποθέτηση των ποτίστρων.

Το Δ.Σ. του Κ.Σ.Μολάων με την βοήθεια των μελών του, δεσμεύετε να συνεχίσει το φιλοθηραματικό του έργο, με σπορές άγονων ορεινών περιοχών, με φύλαξη της περιοχής ευθύνης του, με διοργάνωση φιλοθηραματικών σεμιναρίων και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας απαιτηθεί, εκφράζοντας την αμέριστη φροντίδα του έναντι της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής και της προστασίας του κυνηγίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων