Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Ιουλίου

0

Με πλούσια, ενδιαφέρουσα ύλη
& μεγάλη κλήρωση με έπαθλο αυτοκίνητο
αξίας 12.000 €
η «Κυνηγεσία και Κυνοφιλία» Ιουλίου

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από το Σάββατο 29 Ιουνίου το νέο τεύχος της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μια μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

(96 ΣΕΛΙΔΕΣ!)

Τα θέματα του τεύχους Ιουλίου

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) της «Κυνηγεσίας και Κυνοφιλίας», άρχισε η συλλογή κουπονιών που θα διαρκέσει 11 μήνες και, τέτοια εποχή το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η δύναμη της ψήφου μας
Για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες μέρες, οι Έλληνες καλούμαστε  να παρουσιαστούμε μπροστά στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουμε αυτούς  που θα μας κυβερνήσουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Θέλω να βοηθήσω το κυνήγι»
Οι περισσότεροι τον θυμούνται από τα παρκέ και τα καλάθια, όμως όσοι τον έχουν πετύχει στα βουνά γνωρίζουν, ότι ο Δημήτρης Πανανικολάου είναι ένας κυνηγός που πραγματικά τιμάει το χώρο, με το υγιές πάθος που τον διακρίνει. Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αποφασίσαμε (χωρίς κομματικές παρωπίδες, αφού το ίδιο θα κάναμε για οποιονδήποτε τιμά το χώρο του κυνηγιού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης) να τον συναντήσουμε σε ένα από τα βουνά της Αττικής, παρέα με τον Βάσκο, το αγαπημένο του Κούρτσχααρ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Οι κυνηγοί της «άγονης γραμμής»
Στις θαλασσοδαρμένες απόκρημνες ακτές, μέσα στο λιοπύρι του καλοκαιριού και στους απάνεμους όρμους το χειμώνα, αναζητούν τα λιγοστά θηράματα οι κυνηγοί των νησιών της «άγονης γραμμής» του Αιγαίου.

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ
Οι λαγοί της νότιας Ελλάδας
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μένουν έντονα χαραγμένες στη μνήμη μας σε κάθε κυνηγετική χρονιά, στιγμές και εμπειρίες που είναι χαρακτηριστικές και διαφοροποιούν τις αναμνήσεις μας από όλες τις προηγούμενες.

«Αυτιάδες» που θυμίζουν… κομάντος
Ο λαγός γιατακιάζει στα πιο απίστευτα μέρη! Εκεί, που δεν πάει ο νους σου! Γι’ αυτό και – δεν είναι λίγες οι φορές – που σε αιφνιδιάζει. Πετάγεται ξαφνικά από ‘κει που δεν το περιμένεις. Κάνει παραλλαγή με το έδαφος, όπως ο καταδρομέας σε στρατιωτική επιχείρηση! Ο λαγός είναι ένας …ΛΟΚατζής! Ενίοτε μιμείται και τα … Ο.Υ.Κ!

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Τι συγκροτεί και τι ορίζει το γουρουνόσκυλο
Ένα από τα αφηγήματα που έχει υιοθετήσει μία μεγάλη μερίδα, κυρίως, νεόκοπων κυνηγών, είναι εκείνο που λέει ότι τα κυνηγόσκυλα σε όποιο θήραμα και αν τα στρέψεις αυτό και θα κυνηγήσουν, αλλά και ότι η έννοια του «γουρουνόσκυλου» είναι δημιούργημα κάποιων ρομαντικών της παλαιότερης εποχής. Πολλές φορές μάλιστα θα έχουμε ακούσει το στερεότυπο «το καλύτερο γουρουνόσκυλο προέρχεται από λαγόσκυλο». Όλα αυτά βέβαια αποτελούν αποκυήματα επιφανειακών γνώσεων και δεν συνάδουν σε γνώστες κυνηγούς του μεγάλου θηράματος.

Πώς να επιλέξετε σφαιρίδια
Τα δημοφιλέστερα φυσίγγια στην Ελλάδα για το κυνήγι των μεγάλων θηραμάτων είναι γεμισμένα με σφαιρίδια, που είναι γνωστά και σαν δραμιάρες, μπάλες, ή ψήφοι.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Σερβία 21-24 Μαρτίου 2019 Ευρωπαϊκά πόιντερ Μεγάλης Έρευνας και Έρευνας Κυνηγίου
Η Ελλάδα πάλι στο… θρόνο της
Σε βασίλισσα της Ευρώπης αναδείχθηκε και πάλι η χώρα μας, μιας και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Μεγάλης Έρευνας και Έρευνας Κυνηγίου, τα Ελληνικά σκυλιά κέρδισαν δύο πολύ βαρυσήμαντους τίτλους. Τα πόιντερ των Εθνικών ομάδων Franchana’s Pointer Boss και Ipsipetis Denis, σε Μεγάλη Έρευνα και Έρευνα Κυνηγίου αντίστοιχα, ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, γεμίζοντας χαρά και αισιοδοξία για μία ακόμα φορά την Ελληνική κυνοφιλία.

1οι Κλασικοί αγώνες στην Ελλάδα
Ήμασταν όλοι εκεί…
Μία νέα σελίδα και μάλιστα με χρυσά γράμματα γράφτηκε στο βιβλίο της ιστορίας της Ελληνικής κυνοφιλίας, μιας και το τριήμερο 17,18, 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Κλασικοί αγώνες στη χώρα μας.

Ποιότητα: Μόνο θέαμα ή σημαντικό προσόν;
Η ποιότητα σε συνδυασμό με την σωστή κατασκευή, αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα ζητούμενα της οργανωμένης αγωνιστικής κυνοφιλίας. Είναι σχεδόν εμμονικός ο τρόπος που τις αναζητούν όλοι οι συμμετέχοντες, σε όλων των ειδών τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Η κυριαρχία του αγγλικού σέττερ
Το σέττερ είναι ανέκαθεν μπροστά από το πόιντερ, όσον αφορά στις εγγραφές στους διάφορους κυνολογικούς ομίλους της Ευρώπης. Κι αν κάποια στιγμή θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι θέμα μόδας, όσο περνάνε τα χρόνια αυτή η υπόθεση διαψεύδεται.

ΟΠΛΑ
Beretta 690 Sporting Black Edition
Το μαύρο διαμάντι
Με τιμή που δεν ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ, η πρόταση της Beretta για τους επίδοξους σκοπευτές παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Πανευρωπαϊκό Compak Sporting 2019 Στα Ψαχνά Ευβοίας Τα καλύτερα έρχονται…
Στο διάστημα από 13 έως 16 Ιουνίου 2019 διεξήχθη στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Σκοπευτήριο Ψαχνών, ο «25ος Τελικός Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Compak Sporting».
Το Compak Sporting είναι ένα σκοπευτικό αγώνισμα με πρόσφατη σχετικά ιστορία, μόλις 25 ετών παγκοσμίως. Και την ονομάζω πρόσφατη, αφού άλλα σκοπευτικά αγωνίσματα αριθμούν ήδη έναν αιώνα και πλέον ζωής.

Σκοπευτικά βοηθήματα
Είναι σίγουρο και δεδομένο, ότι όσο υπάρχουν κυνηγοί
που δεν μπορούν να τουφεκίσουν δεμένο ελέφαντα στα 20 μέτρα, θα υπάρχουν και εταιρίες που θα σχεδιάζουν, θα κατασκευάζουν
και θα προωθούν, σκοπευτικά βοηθήματα για τα λειόκαννα όπλα.

ΚΥΝΗΓΙ
Για χήνες στην Σερβία
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 κυνήγησα 5 φορές στο Δέλτα του Έβρου.
Οι τετραήμερες (συνήθως) εξορμήσεις είχαν ανάμεικτα αποτελέσματα, που κυμάνθηκαν από μόλις 2 (!) ως και 41 πάπιες διαφόρων ειδών. Μετά γνώρισα το Σουδάν
και τα παραμυθένια κυνήγια του και δεν ξαναπήγα για υδρόβια στην Ελλάδα.

ΨΑΡΕΜΑ
Μελανούρια στα κρεμαστά νερά…
Η γνωστότερη παροιμία της θαλασσινής λέει: «Του ψαρά και του κυνηγού το πιάτο, πέντε φορές είναι αδειανό και μία φορά γεμάτο», και ακολουθεί η άλλη που θυμίζει πως: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Ωστόσο τυχαίνουν και περιπτώσεις που οι σοφίες του λαού είναι ανεφάρμοστες…

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

ΠΡΟΣΩΠΑ
Η σέξι Kinsey Wolanski Ακατάλληλο για καρδιακούς…

ΦΑΓΗΤΟ
Πάπια Πεκίνου Η κινέζικη σπεσιαλιτέ

ΥΓΕΙΑ
Η πρωτεΐνη της μακροζωίας

ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Ανακάλυψη Ένας τεράστιος ωκεανός στην Ευρώπη

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Citroen Μία chic Γαλλίδα, ετών 100…

ΤΑΞΙΔΙ
Το Βιετνάμ που συναρπάζει

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων