Θήρευσαν 477 αγριογούρουνα σε ένα μήνα

0

“Χάρη στην επιλεκτική θήρευση που ενεργοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διοίκηση της Λομβαρδίας, σε λιγότερο από ένα μήνα θηρεύτηκαν  477 αγριόχοιροι: 272 στο Como, 127 στο Varese, 66 στο Lecco και 12 στην Brescia όπου η δραστηριότητα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.

Ο Fabio Rolfi, Σύμβουλος Γεωργίας, Τροφίμων και Πράσινων Συστημάτων της Περιφέρειας της Λομβαρδίας σχετικά με την επιλογή του κυνηγιού αγριόχοιρου δηλωσε: “Αυτοί οι αριθμοί θηρευμένων αγριόχοιρων, μαρτυρούν τη διαδεδομένη παρουσία τους στην περιοχή μας και που για άλλη μια φορά μας κάνουν να κατανοήσουμε τις διαστάσεις του θέματος. Οι αγριόχοιροι αποτελούν πρόβλημα για τη γεωργία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με ολα τα θεσμικά όργανα για να κατανοήσουμε ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά μέτρα και να τα θέσουμε σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν. … Ευχαριστώ τους κυνηγούς που εκτελούν μια χρήσιμη δραστηριότητα για όλη την κοινωνία. Η Περιφέρεια της Λομβαρδίας φέτος εισήγαγε επίσης την πρακτική της προστασία της παραγωγής τροφής που αποδεικνύεται αποτελεσματική. – προσθέτει ο σύμβουλος – Για να διασφαλιστεί το έργο των γεωργών μας, το καθεστώς de minimis πρέπει να αλλάξει σε εθνικό επίπεδο. Οι αγρότες πρέπει να αποζημιώνονται πλήρως για τις ζημίες που υπέστη η άγρια ​​πανίδα και όχι μόνο για το 30% ».

“Η Περιφέρεια συνεχίζει τη δράση της για την καταπολέμηση των ζώων, τα οποία προκαλούν  τεράστιες ζημιές από τις πεδιάδες έως τα βουνά. Η συμμαχία μεταξύ αγροτών και κυνηγών αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξάλειψη του προβλήματος “, καταλήγει ο Rolfi.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων