Περιφερειακή Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ για τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Θράκης

0

Εν όψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Περιφερειακή Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ για τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Θράκης.

Η Εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου και διοργανώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Διδυμοτείχου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θράκης, ενώ συμμετείχαν τρία μέλη από το Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ (ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ένα μέλος) ο Περιφερειακός εκπρόσωπος της ΚΟΜΑΘ και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ για τη Θράκη. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Έβρου και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ για τη Θράκη.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και τα μέτρα προστασίας, για τη νέα Ρυθμιστική για το Κυνήγι, για το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων, ενώ αναπτύχθηκαν και ιδιαίτερα επιστημονικά θέματα για τα θηράματα και τη νομοθεσία.

Έγινε εποικοδομητική συζήτηση, ενώ οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων αποφάσισαν για διατήρηση ίδιας τιμής άδειας και εισφορών για τη Θράκη.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Δεκεμβρίου του 2005, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει καθιερώσει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου των Κυνηγετικών Συλλόγων. Στην περιοχή αρμοδιότητας της ΚΟΜΑΘ έχουν δημιουργηθεί έξι διοικητικές μονάδες, σε κάθε μια από τις οποίες αντιστοιχεί ένας Περιφερειακός Εκπρόσωπος, ένας Συντονιστής Θηροφύλακας και ένας Επιστημονικός Συνεργάτης (δασολόγος ή δασοπόνος). Σκοπός είναι η ενίσχυση της αμφίδρομης ενημέρωσης, η αποκέντρωση και ο έγκαιρος εντοπισμός τοπικών προβλημάτων.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων