«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Αυγούστου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από την Πέμπτη, 1 Αυγούστου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μια μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το κυνήγι σε νέα χέρια
Οι εκλογές τελείωσαν, έχουμε νέα κυβέρνηση, νέα Ευρωβουλή και τη ζωή μας να επανέρχεται στην κανονικότητα…

Το κυνήγι «ανασταίνει» οικονομικά την ύπαιθρο
«Φιλί ζωής», «μάνα εξ’ ουρανού», «ανάσταση»; Ό, τι χαρακτηρισμό – έστω και… φιλολογική αδεία – να προσδώσει κανείς στο κυνήγι, δεν θα είναι υπερβολή! Είναι μία δραστηριότητα, που πάντα στήριζε την εθνική οικονομία, πόσο μάλλον τώρα που ακόμη η χώρα διανύει τα «πέτρινα χρόνια» της κρίσης!

ΛΑΓΩΝΙΚΑ
Η καλή μύτη από κουτάβι φαίνεται…
Οι εκπαιδευτικές εξορμήσεις για τα νεαρά και άπειρα λαγόσκυλα, έχουν ως στόχο την εξοικείωσή τους με τον κυνηγότοπο και το θήραμα, για τα δε έμπειρα, καθώς και τη διατήρηση της καλής φυσικής τους κατάστασης, εν όψει της νέας κυνηγετικής περιόδου.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η προετοιμασία του θηρευτή
Έφτασε και ο «ξανθός», καυτός Αύγουστος, που προβάλει φέρνοντας την πολυπόθητη έναρξη για όλους. Αν και είναι λίγα τα θηράματα που επιτρέπει η Ρυθμιστική, για μας τους λάτρεις του τριχωτού, ξεκινάει και το κυνήγι της αλεπούς! Ας μην το ξεχνάμε… Μιας και οι πιότεροι γουρουνάδες, άμα βγουν και καλά για ορτυκοτρύγονα το νου τον έχουν στην κυρά Μάρω… Και σαν τη δουν, την τιμούν με δραμιάρες, μονόβολα και ότι «χοντρή φωτιά» περίσσεψε από το περσινό κυνήγι!

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Προβλήματα στην έρευνα και τρόποι παρέμβασης
Το θέρος έχει ολοκληρωθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και τα πρώτα προπονητικά της σεζόν έχουν ξεκινήσει. Τα έμπειρα σκυλιά θα ξεκινήσουν το «χτίσιμο» της φυσικής τους κατάστασης, ενώ τα δε νεαρά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα κυνηγετικά τερέν. Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αξιολόγηση των νεαρών σκύλων, καθώς θα κριθούν για το πάθος τους, την ποιότητά τους, την κυνηγετική τους ευφυία, την έρευνά τους, την νοοτροπία τους και φυσικά την ικανότητά τους πάνω στο θήραμα.

Η οσφρητική διάκριση στα θηράματα
Όλοι οι κυνηγοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην οσφρητική ικανότητα του σκύλου τους. Μία δυνατή μύτη είναι ζητούμενο για μία αποτελεσματική έρευνα.

Καλοκαιρινά προβλήματα υγείας
Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του σκύλου.

ΟΠΛΑ
Κριτήρια για το βάρος γόμωσης
Τα 30 – 32 γραμμάρια για τσίχλες, τρυγόνια, ορτύκια, 34 – 38 για φάσσες, 34 – 40 φεύγα για τα υδρόβια και πάει λέγοντας. Σε γενικές γραμμές αυτά σας προτείνουν όταν ρωτάτε και αυτά προτείνετε κι εσείς όταν σας ρωτούν.

Οι διακυμάνσεις στην απόδοση
Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί χάσατε μία τουφεκιά που την θεωρούσατε σίγουρη; Δεν είναι παράξενο, ότι κάποιες φορές είστε αρκετά καλός στις τουφεκιές σε θηράματα και κάποιες άλλες όχι; Τι μπορεί να φταίει για όλα αυτά; Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες πέραν των «κακών» φυσιγγίων και όλων των υπολοίπων δικαιολογιών;

Remington V3 Field Sport Synthetic
Ανάκρουση σα… χάδι
Με υπερηφάνεια η Remington προωθεί στην αγορά το πρωτοποριακό αυτογεμές, Αμερικανικής κατασκευής V3, αισιοδοξώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

ΚΥΝΗΓΙ
Τα ορτύκια χθες και σήμερα. Υπάρχει αύριο;
Η αγαπημένη μας δραστηριότητα ξεκινά και πάλι στις 20 Αυγούστου, με όνειρα και ελπίδες για εμάς και φυσικά για τους αγαπημένους τετράποδους συντρόφους μας. Για όσους διαμένουμε στην Δυτική Ελλάδα, το κυνήγι του ορτυκιού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυνηγετικής και κυνοφιλικής κουλτούρας, μιας και τις τελευταίες τρεις δεκαετίες οι κυνηγοί έχουν αναβαθμίσει τα σκυλιά τους, αλλά πολλές φορές όχι και τον τρόπο σκέψης τους.

Τρυγόνια, οι επιλογές της τελευταίας στιγμής
Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα αναζήτησης κάτω από τον καυτό Αυγουστιάτικο ήλιο, περνούσαν από το ταμπλό του αυτοκινήτου με την ίδια απαισιόδοξη έκφραση, ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μας.

Τρυγόνι – Ορτύκι
Τα «λημέρια» της έναρξης
Λίγες είναι οι μέρες με κυνηγετική δράση τον Αύγουστο, αλλά είναι πολλές οι συγκινήσεις που προσφέρουν. Με πρώτη και κυρίαρχη την ανησυχία του κυνηγού, αν έχει μαντέψει σωστά τον κατάλληλο τόπο της εξόρμησης και αν ο καιρός τού κάνει τα «κέφια».

Αντιμέτωποι με το λαγό
Το δημοφιλέστερο είδος κυνηγίου στην Ελλάδα είναι το κυνήγι του λαγού, το οποίο αντικατοπτρίζει απόλυτα την κυνηγετική μας παράδοση.

18 συμβουλές για την έναρξη
Είναι χαρακτηριστικό του λαού μας, να αφήνουμε αρκετά θέματα προς τακτοποίηση την τελευταία στιγμή. Επειδή όμως στον κυνηγότοπο η οποιαδήποτε παράλειψη δεν θα κοστίσει μόνο σε χρόνο και ξανά στήσιμο στην ουρά, καλό είναι να φτιάξουμε έναν λεπτομερή «μπούσουλα», ώστε να μην ξεχαστεί τίποτα…

ΔΙΑΦΟΡΑ
Οι κυνηγοί λένε ψέματα;
«Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές».

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στο Κλήμα Μεσσηνίας
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του Γιώργου Δαμουρά, από το Κλήμα του νομού Μεσσηνίας. Πρόκειται για μία καινούργια παρέα, που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Γιώργο, ενώ αποτελείται από κυνηγούς των χωριών Κλήμα, Μαγγανιακό, Βαλύρα, καθώς και την Καλαμάτα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων