Γιορτή Έναρξης Κυνηγιού του Κ.Σ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκη

0

Πραγματοποιήθηκε την 31η Ιουλίου 2019 στο Κέντρο Ενημέρωσης & Επιμόρφωσης του Συλλόγου (Μανιτάρι) η γιορτή έναρξης κυνηγιού για την κυνηγετική περίοδο 2019-20 με αθρόα προσέλευση μελών του Συλλόγου, δημιουργώντας πολύ γρήγορα μια ζεστή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο του Μανιταριού.

Μετά από το χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γκροζούδη Καραφύλλη, το λόγο πήρε ο επιστημονικός συνεργάτης της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, κ. Γκάσιος Αλέξανδρος, ο οποίος παρουσίασε σεμινάριο με θέμα «Το Κυνήγι Σήμερα – Προκλήσεις και Επικαιρότητα». Σε αυτό αναφέρθηκε στους τρόπους διαχείρισης θηραμάτων και αρπάγων και στα θέματα που αφορούν τα Καταφύγια Άγριας Ζωής, τις Περιοχές Natura, τις Ζώνες Εκγύμνασης και Διάβασης. Επίσης,παρέθεσε τα προβλήματα των κυνηγετικών οργανώσεων, καθώς και επιμέρους θέματα που αφορούν την κυνηγετική εκπαίδευση, το διαδίκτυο, τη θηροφυλακή, την ασφάλεια στο κυνήγι κ.α.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεστίαση της γιορτής έναρξης κυνηγιού με προσφορά εδεσμάτων που ετοίμασαν μέλη του Συλλόγου, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη βραδιά με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική, όπου συζητήθηκαν διάφορα κυνηγετικά θέματα.
Αυτονόητο είναι ότι οι κυνηγοί πρέπει να δείχνουν πάντα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, έτσι όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκδήλωση, στάλθηκαν για ανακύκλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ, καθώς και οι Πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης και της Χαλάστρας.
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά, για τις προσφορές του τις επιχειρήσεις 1) Crazy Holidays – Πεζίκογλου Μιχάλης, 2) Pet Vision Telioridis I. – Papadopoulos A., 3) Οπλοτεχνικοί Θεσσαλονίκης – Μιχαηλίδης Γεώργιος. 4) Αφοί Παστραφίδη 5) Ζαχαροπλαστεία Καρδάση.

Μείνετε συντονισμένοι, ο Σύλλογος που δεν σταματά ποτέ, ετοιμάζει νέες δράσεις, με γνώμονα τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενημέρωση του Έλληνα κυνηγού.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων