Συσκέψεις και συνεργασίες για την αφρικανική πανώλη των χοίρων. (Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σερραίου)

0

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας είχε τις προηγούμενες ημέρες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , κ. Φωτεινή Αραμπατζή, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αποφυγή της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης χοίρων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Διδυμότειχο του Ν.Έβρου μεταξύ των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιφέρειας Α.Μ.Θ με στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφέρειας , στην οποία κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η συγκεκριμένη ιογενής , μολυσματική ασθένεια των χοίρων και αγριόχοιρων που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Λοϊζος Σερραίος, ο οποίος μεταφέροντας τα όσα συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, επισήμανε ότι τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας όσο και οι κυνηγετικοί σύλλογοι είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή προληπτικά μέτρα για την αποτροπή εισόδου της νόσου στην ελληνική επικράτεια.

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι ανέλαβαν την παρακολούθηση των αγριόχοιρων – τα ζώα δεν περιορίζονται σε σύνορα, ενστικτωδώς μετακινούνται διαρκώς προς αναζήτηση τροφής- και σε περίπτωση που παρατηρήσουν ύποπτα συμπτώματα στην συμπεριφορά κάποιου αγριόχοιρου άμεσα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες κτηνιατρικής σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, ενημερώνει ο πρόεδρος κ. Σερραίος, διοργανώνει άμεσα ενημερωτικές ημερίδες για τα μέλη του ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν από συμπτώματα και συμπεριφορά, νοσούντες αγριόχοιρους:’ στους ορεινούς οικισμούς Ξάνθης και Ροδόπης δεδομένου ότι οι συμπατριώτες μας που κατοικούν εκεί δεν ασχολούνται με τη χοιροτροφία, εάν η νόσος περάσει οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συμβεί μέσω αγριόχοιρων και όχι οικόσιτων χοίρων’, εξηγεί.

 www.radio899.gr/ 

Ακούστε την συνέντευξη .

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων