Απελευθέρωση φασιανών από τον ΚΣ Πύλης

0

Σε απελευθέρωση φασιανών πέρασε σήμερα το πρωί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού της θηρευτικής του περιφέρειας, ώστε με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο αριθμός του εν λόγω θηράματος να είναι ικανοποιητικός, όχι μόνο για θηρευτικούς λόγους, αλλά και με σκοπό τον εγκλιματισμό των πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον, ώστε κάποια από αυτά να δημιουργήσουν «αποικίες» και την επόμενη χρονιά να υπάρξουν γέννες από αυτά τα πουλιά.

Η απελευθέρωση των πουλιών πραγματοποιήθηκε σε περιοχές από τα χαμηλά όρια της Τ.Κ. Ροπωτού και σε όλες τις πεδινές Κοινότητες του Δ. Πύλης, που θεωρούνται ως και ο φυσικός βιότοπος του φασιανού, περιοχές που διαθέτουν πρωτίστως νερό, αλλά και αρκετή τροφή.

Η απελευθέρωση ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, παρουσία και υπό τον συντονισμό του Προϊσταμένου του Γραφείου Θήρας του Δ/χείου Τρικάλων και Επόπτη της ΕΚΠ Κόζιακα κ. Νίκου Μάνιου και σύμφωνα πάντα με τις εγκεκριμένες μελέτες που έχουν γίνει από πλευράς τους, για τον εμπλουτισμό των βιοτόπων.

Τα πουλιά που απελευθερώθηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό ήταν 485 τον αριθμό με δίμηνη εκτροφή και παραμονή στον πυρήνα εκτροφής – προσαρμογής που διαθέτει ο Σύλλογος, ύστερα από την παραλαβή τους από κρατικό εκτροφείο και κατανεμήθηκαν στις παραπάνω αναφερόμενες Τ.Κ. του Δήμου με βάση πληθυσμιακά κριτήρια αυτών, αλλά και των μελών που είναι εγγεγραμμένα στον Κυνηγετικό Σύλλογο της Πύλης.

Μιλώντας στο PyliNews.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θανάσης Μανούρας, τόνισε την σημασία του προγράμματος εμπλουτισμού από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, εφιστά την προσοχή των κυνηγών, αρχικά στην προφύλαξη του θηράματος κατά τις πρώτες μέρες προσαρμογής του στη φύση, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα πως η θήρευσή του θα επιτραπεί από τις 15 του Σεπτέμβρη & μετά, κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες, ήτοι: Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή, ενώ ο αριθμός των πουλιών που θα θηρεύονται σε κάθε κυνηγετική έξοδο & αναλογούντος σε κάθε κυνηγό, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ένα πουλί, σύμφωνα και με την κάθε χρόνο εκδοθείσα «ρυθμιστική», που επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες.

Αντίστοιχη ενέργεια απελευθέρωσης, με θήραμα αυτή την φορά ορεινή πέρδικα και λαγό στις ορεινές κυνηγετικές περιοχές του Δήμου και σύμφωνα πάντα με τις εγκεκριμένες μελέτες για τον εμπλουτισμό των βιοτόπων, θα λάβει χώρα στις επόμενες μέρες από πλευράς Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων