Ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Αμαλιάδας μιλά για τη ρυθμιστική

0

«Υπεγράφη η ετήσια ρυθμιστική απόφαση που αφορά το κυνήγι για τη νέα κυνηγετική περίοδο 2019-2020 από τον Υπουργο ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκη. Σε γενικές γραμμές η ρυθμιστική αυτή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την περσινή με μόνες διαφορές μια μείωση που υπέστη το Τρυγόνι και από 10 ανά ημερήσια έξοδο μειώθηκε σε 8, καθώς και ο αριθμός των θηρευμένων αγριόχοιρων ανά ημερήσια έξοδο και ανά ομάδα έγινε απεριόριστο από 10 που ήταν μέχρι πέρσι.

Παράλληλα, το υπουργείο με απόφασή του, επέβαλλε μια αύξηση στο συνολικό κόστος των αδειών κυνηγίου, κατά 5 ευρώ σε όλες τις άδειες, χρήματα τα οποία θα εισπράξει η Κ.Σ.Ε ενώ η αύξηση αυτή σχετίζεται με την ανάγκη αυξημένης θηροφύλαξης και της απρόσκοπτης εκτέλεσης των σχετικών προγραμμάτων από τους ιδιωτικούς φύλακες Θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.

Ένα ακόμα θετικό της όλης εξέλιξης, είναι το γεγονός πως ο κύριος Χατζηδάκης Δεν υιοθέτησε καμία πρόταση περικοπής και περιορισμού του κυνηγίου που ζήτησαν με την ευκαιρία της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ. Ενώ η εκτενής, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη σε τεχνικό επιστημονικό αλλά και νομικό επίπεδο της Κ.Σ.Ε έδωσε όλα τα πραγματικά στοιχεία και επιχειρήματα για την αποφυγή των περικοπών του κυνηγίου που είχαν εισηγηθεί οι αντικυνηγετικές οργανώσεις.

Εδώ λοιπόν έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μια φορά την σημασία και την αναγκαιότητα της ύπαρξης των κυνηγετικών οργανώσεων και που θα πρέπει να καταλάβει ο απλός κυνηγός πως το κυνήγι, υπάρχει ακόμα με την μορφή που το ξέρουμε και που ζούμε, καθαρά και μόνο εξαιτίας της ύπαρξης των επίσημων αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το υπουργείο Κυνηγετικών οργανώσεων, και ΟΧΙ απο τους αυτοαποκαλούμενους “ανεξάρτητους” συλλόγους. Όχι μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι αλλά δρουν και συμπεριφέρονται έμμεσα και άμεσα ως δούρειοι ίπποι του κυνηγίου μιας και αποδυναμώνουν με αυτό τον τρόπο την φωνή μας.

Αν ο κυνηγετικός κόσμος που επέλεξε να απομακρυνθεί από τους επίσημους κυνηγετικούς συλλόγους θεωρώντας άδεια απευθείας στα δασαρχεία γλυτώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο 10-15 ευρώ είχε συσπειρωθεί γύρω από τους κυνηγετικούς συλλόγους είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είχαμε κερδίσει πολλά και όχι κάθε χρόνο να χάνουμε και από κάτι γιατί η δύναμη μ<ς θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και ακόμα περισσότερο υπολογίσιμη από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που σχετίζεται με τα θέματα του κυνηγίου.

Η ρυθμιστική υπογράφτηκε, τα τέλη καθορίστηκαν, όμως ο πλανήτης γη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε στην Σιβηρία εκπέμπει SOS ίσως το μεγαλύτερο μέχρι τώρα την τελευταία χιλιετία.30,000,000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι τώρα και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως θα έχει αντίκτυπο δυστυχώς και στους πληθυσμούς της εκεί πανίδας αλλά και του αποδημητικού θηράματος, μιας και όλοι ξέρουμε πως μεγάλος αν όχι ο μεγαλύτερος όγκος των αποδημητικών θηραμάτων που επισκέπτεται την χώρα μας, προέρχεται από τα απέραντα δάση της Σιβηρίας μεγάλο μέρος της οποίας δεν υπάρχει πια.

Οπότε προσωπική μου πρόταση προς τους συναδέλφους κυνηγούς, είναι να είμαστε μετρημένοι 2 φορές φέτος κατά το κυνήγι όσον αφορά την κάρπωση. Μην ξεχνάμε πως εμείς, οι κυνηγοί, οι νόμιμοι κυνηγοί είμαστε οι πραγματικοί διαχειριστές της φύσης και έρχεται η ώρα να το αποδείξουμε.

Κλείνοντας εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή κυνήγια με σύνεση και σεβασμό απέναντι στη φύση και το θήραμα».

https://ilia.news/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων