Εβδομήντα λαγούς αγόρασε η ΚΟ Θεσσαλίας

0

Στην αγορά εβδομήντα ατόμων λαγού (35 ζευγάρια) προέβη σήμερα η Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν΄. Σποράδων με σκοπό τον εμπλουτισμό όλης της περιφέρεις της Θεσσαλία.

Όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ζ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων κ. Βαγγέλης Μπαλατσός, «Ένας αριθμός αυτών θα απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον, κατόπιν εκθέσεων εμπλουτισμού βιοτόπου , οι οποίες εκπονήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Ομοσπονδίας και εγκρίθηκαν από τη δασική υπηρεσία.Και τα υπόλοιπα άτομα λαγού θα τοποθετηθούν σε εκτροφεία, με σκοπό την αναπαραγωγή αυτών και την απελευθέρωσή τους την επόμενη κυνηγετική περίοδο».
«Ο παραπάνω τρόπος είναι ο πλεον ενδεδειγμένος για την διατήρηση και την αύξηση του θηραματικού πληθυσμού και κατ ‘επέκταση της κυνηγετικής κάρπωσης», είπε ο κ. Μπαλατσός ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα αγριογούρουνα θα βοηθήσει να μειωθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των πληθυσμών των αγριογούρουνων. Από την πλευρά μας συνιστούμε στους κυνηγούς να τηρούν τους κανόνες κυνηγιού τόσο για την ασφάλεια την δική τους όσο και για τα θηράματα.
Ο κ. Μπαλατσός σημείωσε πως σύντομα θα γίνουν και απελευθερώσεις ορεινής πέρδικας.

Αρχική

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων