ΚΣ Καλαμάτας: “Προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής”

0

Για τη νέα κυνηγετική χρονιά που αρχίζει στις 20 Αυγούστου, με προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ετοιμάζεται ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παραλαβή αδειών κυνηγιού για ανανέωση.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής του συλλόγου ενημέρωσαν και ευχήθηκαν στους συναδέλφους τους κυνηγούς καλή κυνηγετική περίοδο με ασφάλεια και υγεία. Εδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή ατυχημάτων, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην ασφάλεια από τα όπλα και παρατήρησαν πως σύμφωνα με τη νέα ρυθμιστική, τα τρυγόνια από 10 περιορίζονται σε 8, ενώ το κυνήγι για αγριογούρουνα είναι ελεύθερο, χωρίς περιορισμό θηραμάτων, κάθε Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μούζος πληροφόρησε ότι οι τιμές των αδειών είναι: για την τοπική 117,83 ευρώ, για την περιφερειακή 137,83 ευρώ και για τη γενική 167,83 ευρώ.

Οι ώρες λειτουργίας του συλλόγου για την παραλαβή των αδειών είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, και το απόγευμα από τις 6 έως τις 8.

Σημείωσε ότι “όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο, λαγό, μπεκάτσα και ορτύκι, θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν γιλέκο χρώματος φωσφορίζοντος πορτοκαλί που να είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία”. Επεσήμανε πως “πρέπει να είναι ασφαλισμένα τα όπλα, να τα έχουμε ελέγξει όταν πηγαίνουμε για κυνήγι και όταν γυρίζουμε να βρίσκονται μέσα στη θήκη τους άδεια. Να τα ελέγχουμε πολλές φορές, να μην δημιουργηθεί κανένα ατύχημα. Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο, πορτοκαλί γιλέκα και άδεια όπλα”. Ενημέρωσε, επίσης, ότι δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος του συλλόγου. Ανέφερε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία και μαζεύτηκαν φιάλες αίματος για τα μέλη του συλλόγου, όταν το χρειάζονται. “Είμαστε 2.500 κυνηγοί, αν συμβεί ένα ατύχημα πρέπει να υπάρχει αίμα. Ακόμα, κάλεσε τους κυνηγούς να είναι κοντά στο σύλλογο, στις προσπάθειές του, “γιατί πάντα προσπαθούμε για το καλό των κυνηγών της Καλαμάτας και είναι σημαντικό να τους έχουμε δίπλα μας”.

Για τα κορακοειδή ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε καταπολέμηση από το Δασαρχείο Καλαμάτας, ίσως και από αυτό το Σαββατοκύριακο, με 15 άτομα – ομάδα στην Πολιανή (εκεί θα γίνει καταπολέμηση, τα ονόματα τα έχει προτείνει ο πρόεδρος του χωριού) παρουσία δασοφυλάκων και θηροφυλάκων του συλλόγου.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Βαγγέλης Γιαννακόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή κυνηγετική χρονιά με σεβασμό στους γραπτούς και άγραφους νόμους, ενημέρωσε για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τους νέους κυνηγούς για την έκδοση της κυνηγετικής άδειας. Αναλυτικά, είπε ότι “πρέπει να προσκομίσουν εξέταση από γιατρό, ειδικό παθολόγο ή ψυχίατρο στην Αστυνομία, στην Ασφάλεια, για να τους χορηγήσει τη βεβαίωση ΚΟ6, αν κάποιος θέλει να αγοράσει κυνηγετικό όπλο ή άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου. Μετά την αγορά του όπλου προσκομίζουν στην Αστυνομία τα χαρτιά του όπλου -το όπλο λυμένο εντός θήκης-, δύο έγχρωμες φωτογραφίες και ένα παράβολο 3 ευρώ από τα ΚΕΠ, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου. Εφόσον έχουν ανά χείρας τη βεβαίωση ΚΟ6, την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, την προσκομίζουν στο Δασαρχείο μαζί με το εκκαθαριστικό της Εφορίας του τελευταίου έτους ή μια βεβαίωση για μόνιμη κατοικία και την αστυνομική τους ταυτότητα για να κάνουν αίτηση να δώσουν εξετάσεις για την άδεια κυνηγιού. Μετά τις εξετάσεις από το Δασαρχείο προσκομίζουν στο σύλλογό μας τη βεβαίωση των εξετάσεων, τη βεβαίωση ΚΟ6 για την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, 2 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας και το χρηματικό αντίτιμο για να εκδώσουν την αντίστοιχη άδεια κυνηγιού”.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Τάκης Στασινός επεσήμανε ότι όλοι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν εμβολιάσει τα σκυλιά τους για τη λύσσα και να φέρουν στο σύλλογο και το βιβλιάριο υγείας που να βεβαιώνει ότι είναι εμβολιασμένα. Ακόμα, παρατήρησε πως “όλα τα σκυλιά πρέπει να έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα”, ενώ ενημέρωσε ότι ο σύλλογος έχει ασφάλεια, ασφαλίζει και τα σκυλιά. Οπως είπε, “δικαιολογεί 5 σκύλους η ασφάλεια που έχουμε κάνει. Από θάνατο είναι από πτώση βράχων, δάγκωμα φιδιού, ατύχημα από αυτοκίνητο και κάποιο πυροβολισμό (ατύχημα). Θα φέρνουν τα δικαιολογητικά από κτηνίατρο και θα έρχονται στο σύλλογο να κάνουν την αίτηση και η αποζημίωση για κάθε σκύλο είναι 300 ευρώ”.

Γ.Σ.
https://www.eleftheriaonline.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων