Συγκρότηση συνεργείου δίωξης χοίρων στην περιοχή του Δασαρχείου Γουμένισσας

0

Την συγκρότηση συνεργείου για την κατ΄εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Γουμένισσας αποφάσισε η Διεύθυνση Συντονισμού & Δασών Μακεδονίας – Θράκης.

Το συνεργείο αποτελείται από τους :

1 Κωνσταντίνο Πιλάτο Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Το Πάικο»
2 Ελευθέριο Καλάθια Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»
3 Πέτρο Γευγελή Μέλος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Το Πάικο»
4 Εμμανουήλ Γευγελή Μέλος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Το Πάικο»
5 Γεώργιο Εριφάκη Μέλος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»
6 Γεώργιο Τσολακίδη Μέλος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»
7 Παντελή Περπερίδη Μέλος Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»

Στα συνεργεία θα συμμετέχουν ως επικουρικό προσωπικό οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Γεώργιος Δασκαλίνας ή Ιορδάνης Παναγιωτίδης και η επίβλεψη της διαδικασίας θα γίνεται από τους Θεοχάρη Φωτίου και Θεόδωρο Ζέγλη δασοφύλακες του Δασαρχείου Γουμένισσας.

Ημερομηνία διεξαγωγής της δίωξης από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας μέχρι την 14η
Σεπτεμβρίου του 2019, σύμφωνα με την αριθμ. 168588/1391 Υ.Α. (ΦΕΚ 3418Β)
Η τεχνική που θα εφαρμοσθεί είναι η εκδίωξη με τη μέθοδο της «παγάνας».
Στην τεχνική αυτή δεν χρησιμοποιείται κυνηγετικό όπλο, εντοπίζονται οι θέσεις των αγριόχοιρων από τα συνεργεία και γίνεται ελεγχόμενη δίωξη με την χρήση κυνηγετικών σκυλιών. Επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση για την υλοποίηση του σκοπού της παρούσας και για το χρονικό διάστημα ισχύος της η χρησιμοποίηση σκύλων ιχνηλατών.

Η εν λόγω τεχνική θα εφαρμόζεται εκτός της νόμιμης κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου και εκτός επιτρεπόμενης ημέρας κυνηγίου, κατά τη διάρκεια του νόμιμου ωραρίου θήρας και σε κάθε περιοχή ακόμη και σε Καταφύγια Άγριας Ζωής.
Το σχεδιασμό (μέρες, ώρες, περιοχές, επαναληψιμότητα, αριθμός μελών συνεργείου) αναλαμβάνει το Γραφείο Θήρας του Δασαρχείου Γουμένισσας
Κρίνεται σκόπιμη η συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς και με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης
Για την αποφυγή ατυχημάτων η τοπική δασική υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιεί τη δραστηριότητα των συνεργείων με κάθε πρόσφορο μέσο και να ζητά την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομία, δήμος, φορέας διαχείρισης, αγροτικές ενώσεις, κυνηγετικές οργανώσεις κ.λ.π.)

Οι κυνηγοί μέλη των συνεργείων δίωξης θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων και κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τεχνικής της παγάνας θα πρέπει να φορούν ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας) ορατό από κάθε οπτική γωνία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων