Ξέσπασμα του Κόμματος Κυνηγών στην Κύπρο!

0

Οι κυνηγοί, μέσω του δελτίου τύπου ξεσπούν, αφού όπως αναφέρουν ορισμένοι τους κατηγορούν για τις φωτιές που ξέσπασαν στην κυπριακή ύπαιθρο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί κύριοι, συνάδελφοι κυνηγοί, φίλες και φίλοι,
Για ακόμα μια φορά τις τελευταίες ώρες βλέπουμε την ασυδοσία ορισμένων και την μη εμπεριστατωμένη γνώση και άποψη για θέματα που άπτονται με το κυνήγι και το περιβάλλον. Όπως συνηθίζεται άλλωστε, ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, οποιοσδήποτε θέλει, λέει ότι θέλει χωρίς καμία στοιχειώδη έρευνα, χωρίς καμία ουσιώδη γνώση, χωρίς καμία ευθιξία και σοβαρότητα.
Παρουσίασαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ότι για τις τελευταίες φωτιές ευθύνονται οι κυνηγοί!!

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!
Αν είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να κάψει το ‘σπίτι’ του!!
Κύριοι είναι οι κυνηγοί που από μόνοι τους έχουν δημιουργήσει ομάδες πυρασφάλειας, έχουν μετατρέψει τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα σε οχήματα πυρόσβεσης, έχουν τύχει εκπαίδευσης από την ΕΜΑΚ σε θέματα πυρόσβεσης και είναι οι κυνηγοί που πάντα πρώτοι τρέχουν για κατάσβεση φωτιάς με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Ακούσαμε άναυδοι μετά και από την προκλητική στάση της κυρίας Βρεττού, ότι ίσως θα υπάρξει εκ νέου εισήγηση του Τμήματος Δασών για να επαναφέρει το θέμα του κλεισίματος των μονοπατιών της φύσης στη Βουλή.
Επίσης η κυρία Βρεττού επίμονα ζητούσε να σταματήσει το κυνήγι τον Αύγουστο. Η υπηρεσία Θήρας, δια μέσου του κύριου Αναγιωτού, ανάφερε ότι τυχόν κλείσιμο των μονοπατιών της φύσης, θα τερμάτιζε και την όποια κυνηγετική δραστηριότητα στη Κύπρο και θα ήταν η ταφόπλακα στο κυνήγι. Μάρτυρες όλοι μας για άλλη μια φορά από τον πόλεμο και την λασπολογία εναντίον όλης της κυνηγετικής κοινότητας της Κύπρου. Κύριες και κύριοι αντί κυνηγοί, υπάρχουν τρόποι, επιστημονικά αποδεδειγμένοι για διαχείριση, αξιοποίηση και βελτίωση της χλωρίδας και πανίδας. Ρωτήστε, μάθετε και μετά να εκφέρετε άποψη και προπάντων δημόσια. Εκτίθεστε!!
Οι κυνηγοί αποτελούν τους πιο αγνούς και πιο πιστούς θεματοφυλακές της φύσης και της αγρίας ζωής του τόπου μας, γιατί πολύ απλά γνωρίζουν τις ανάγκες και αγαπούν και σέβονται τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, όσο λίγοι . Οι κυνηγοί αφιερώνουν ώρες ατέλειωτες από τον ελεύθερο τους χρόνο για να βρίσκονται έξω στα βουνά, να εμπλουτίζουν και να προστατεύουν αποδεδειγμένα με έργα, τους βιοτόπους και την φύση.
Κυρίοι, σας πληροφορούμε με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η χθεσινή φωτιά στην περιοχή Λάρας, ξεκίνησε σιγουρά από ΜΗ κυνηγούς.
Η συγκεκριμένη περιοχή, δεν αποτελεί κυνηγετική περιοχή για το κυνήγι που ξεκίνησε μόλις χθες, οπότε καλά κάνουν οι ιθύνοντες και διάφοροι παρατρεχάμενοι, να ρίξουν αλλού τα αντί κυνηγετικά τους βέλη.
Καλό θα κάνουν όσοι από αυτούς έχουν οποιαδήποτε ερωτηματικά και απορίες για τις δράσεις, ευθύνες, σκοπούς και στόχους των οργανωμένων κυνηγών της Κύπρου να επικοινωνήσουν μαζί μας, με το Κόμμα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, και πολύ ευχαρίστως να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να δούμε όλοι μαζί ένα – ένα τα όποια προβλήματα άλλα και λύσεις υπάρχουν. Θέλουμε και επιδιώκουμε τον διάλογο για να μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε μια καλύτερή μέρα στο κυνήγι στην Κύπρο, καλύτερη μέρα για μας , για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας. Δυστυχώς όποια πόρτα κι αν κτυπήσαμε για να δηλώσουμε έμπρακτα παρών και να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε υπηρεσίες και φορείς, δεν βρήκαμε ανταπόκριση και με φτηνές και γελοίες δικαιολογίες μας κλείνουν την πόρτα.
Καλέστε μας κύριοι δημοσιογράφοι σε εκπομπές σας, για να ακούσετε την αλήθεια, για να ακούσετε τις ‘αχρωμάτιστες’ θέσεις μας, για να ακούσετε τα έργα που έχουμε κάνει μόνο μέσα σε ένα χρόνο, που άλλοι δεκαετίες ολόκληρες δεν κίνησαν ούτε το δακτυλάκι τους, πάρα μόνο είχαν στο μυαλό τους, το προσωπικό συμφέρον!!

Ποιος σας το απαγορεύει στα αλήθεια;
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες προβλήματα ταλανίζουν τον τόπο μας. Πολλά από αυτά πολύ πιο σοβαρά από αυτά που υπάρχουν στο κυνήγι και στο περιβάλλον. Δυστυχώς όμως οι αρχές του κράτους καθημερινά μας αποδεικνύουν ότι χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί. Κανένας συμπατριώτης μας δεν μπορεί να βρει το δίκαιο του που τον πνιγεί, κανένας συμπατριώτης μας άστεγος δεν θα βρει σπίτι να ζήσει με την οικογένεια του που κάποια ‘κεφάλια’ τον ξεσπίτωσαν, κανένας συμπατριώτης μας δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς αν δεν ξεκινήσει για το κάθε πρόβλημα, για το κάθε θέμα να υπάρχει οργανωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία.
Είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι και θα συνεχίσουμε αυτήν την μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, γιατί έχουμε χρέος να το κάνουμε, γιατί μας αξίζει όλους μια καλύτερη Κύπρος και αυτή την Κύπρο θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Ξέρουμε πολύ καλά, ως κυνηγοί, να ανεβαίνουμε ανηφόρες και να κατακτούμε κορυφές, αυτή η ανηφόρα είναι για όλους εμάς η πιο ιερή και η πιο σημαντική και κανένα εμπόδιο δεν θα μας σταματήσει γιατί ξέρουμε που πατάμε, γιατί πατάμε ‘καθαρά’ και ‘αχρωμάτιστα’!!

Γραφείο τύπου Κ.Ε.Κ.Κ”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων